Annonce
Østjylland

Hov eller Hou: Resultatet indtil videre er klokkeklart

Borgerne i Hou ønsker ikke, at deres by skal staves med v. Det viser de foreløbige aftemningner både på kommunens Facebokside og afstemningen på Hou Skole. Foto: Carina Mayner
En uvidenskabelig exitpoll på valgstedet og en afstemning på Odder Kommunes Facebookside tyder på, at borgerne i Hou vil bevare byens gamle stavemåde.

Hou: Mens stemningen er nærmest højtidelig i gymnastiksalen på Hou Skole, hvor der i dag stemmes til Europa-Parlamentet, er der mere gang i den i de nabolokaler, hvor de samme borgere kan give deres besyv med om, hvorvidt byens skal staves Hou eller Hov.

Afstemningen, der er ganske åben og alene fordrer et kryds ud for en af de to stavemåder, har siden klokken 9 lokket mange fra det officielle valgsted hen til Hou Fællesforum, som arrangerer afstemningen. Ja, faktisk observerede avisens udsendte flere vælgere gå til navneafstemningen først og derefter videre til gymnastiksalen.

- Det er helt klart noget, der optager folk i byen rigtig meget, så vi glade for, at de nu giver deres besyv med. Og alt tyder på, at de vil bevare den gamle stavemåde, som for os er Hou, siger Jon Jensen, der klokken 10 kun havde noteret sig et par krydser ud for stavemåden Hov.

Annonce
- Selvfølgelig skal man da stave byen med u. Esben Krog Heltoft er ikke i tvivl. Dorte Wissendorff fra Hou Fællesforum samler underskrifter. Foto: Carina Mayner

Mange mener noget

Der er mulighed for at sætte sit kryds indtil klokken 20 i aften, og medmindre der sker noget helt uforudset, er resultatet klokkeklart: Borgerne i Hou vil bevare den gamle stavemåde - som man i øvrigt også kan finde på de officielle valgkort til Europa-Parlamentet.

Et andet hint er den afstemning, som Odder Kommune har lanceret på Facebook. Her siger kun otte procent klokken 11.30, at byen skal hedde Hov, mens 92 procent stemmer for Hou. 1400 personer har stemt, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt, idet der kun er 1586 stemmeberettigede borgere i Hou. Du kan selv afgive din stemme herunder.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce