Annonce
AGF

Det dufter af pokalsemifinale: AGF tromlede hen over B93, men dummede sig dog i overtiden

Bubacarr Sanneh fik sin AGF-debut i kvartfinalekampen mod B93. Og den 26-årige forsvarsspiller gjorde en fin figur mod 2. Divisionsmandskabet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
AGF fik et ganske fordelagtigt udgangspunkt til returopgøret efter en sikker 3-1-sejr i den første pokalkvartfinale mod B93. Thorsteinsson, Gersbach og Links stod for scoringerne, og Bubacarr Sanneh fik en rolig debut i den hvide trøje.
Annonce

FODBOLD: Det gik vel, som det skulle i onsdagens pokalkvartfinale på Ceres Park mellem AGF og B93.

For når et tophold fra Superligaen - AGF ligger efter de 15 første runder nummer tre - møder et tophold fra landets tredjebedste række, 2. Division, skal der da næsten være synlig forskel.

Nu er pokalfodbold noget for sig selv, og ja, B93 slog i ottendedelsfinalen AaB ud af turneringen, så helt givet var det naturligvis ikke, at århusianerne ville vinde i dette første opgør af to, men med den forventede niveauforskel in mente, og det faktum, at AGF allerede inden kick off havde to kampe i benene, mens B93 endnu har fire uger til deres forårsstart, lå det lige til højre skinneben, at det skulle blive en hjemmesejr.

Og det blev det. Tilmed en sikker én af slagsen, 3-1 endte løjerne, gav et yderst fornuftigt udgangspunkt inden returmødet om en måned, men spillemæssigt var 93'erne faktisk rigtig godt med et godt stykke ind i opgøret, var kommet for at spille, ikke pakke, og de kunne spille, når de fik lidt plads.


For på den anden side af pausen stod der AGF på det hele, og efter blot fire minutter fordoblede australske Alex Gersbach efter fornemt forarbejde af Jon Dagur Thorsteinsson føringen: Et-to-spil, spids vinkel, kold som is-afslutning.


Var der en snert af indledningsvis undervurdering i forhold til de flokken udefra fra AGF-spillerne? Nej, egentlig ikke.

Thomas Nørgaard, cheftræner for B93, og med en fortid sammen med David Nielsen i Lyngby, havde da også inden opgøret nedtonet den slags strøtanker.

- Jeg kender David Nielsen rigtig godt, og hvis der er noget, han er dygtig til, så er det at fortælle sine spillere, at dem, de skal møde, er verdensmestre, udtalte han, så i århusianernes øjne var det altså Bayern München de mødte i seks minusgrader denne aften. Host.

At han, David Nielsen, tog opgaven aldeles alvorligt viste han med den startopstilling, han havde valgt: Det var godt nok uden Casper Højer, Frederik Tingager og Bror Blume, der sad helt over, men ellers var det med Poulsen, Olsen og Erlykke på midtbanen, Patrick Mortensen på toppen, forårsdebut til Kevin Diks, Alex Gersbach og Bubacarr Sanneh. Og Kamil Grabara på mål.

Annonce

Forskrækkelse vækkede AGF

Altså på papiret 11 mand, der burde kunne skære for mod den lavere rangerende modstander. Nogen nem aften blev det aldrig, de unge B93ere spillede med stort mod, var boldfaste, spillede med. Ros for det.

Men ja, som forventet gik gassen også noget af ballonen - og i de sidste 45 minutter var der tydelig klasseforskel.

Patrick Mortensen skulle have bragt AGF foran efter 25 minutters spil - kort efter at have indkasseret et gult kort for farligt spil - da Milan Jevtovic ude fra højre fandt topscorerens svedige pandebrask, men Mortensen headede bolden så hårdt i jorden, at den forsvandt videre op over mål.

Gæsterne ville også lege med og energiske, velspillende Jeppe Erenberg fik en gylden mulighed, fri i feltet, sparkede ved siden af kassen, en lille forskrækkelse til hjemmeholdet, der derfor hastigt bragte spillet op i den anden ende af banen, gode ting af Albert Grønbæk Erlykke, en fri Jon Dagur Thorsteinsson, der sikkert og nemt kunne score med højreskøjten. 1-0. Seks minutter til pausen. Det mål var tydligvis med til at knække B93.

For på den anden side af pausen stod der AGF på det hele, og efter blot fire minutter fordoblede australske Alex Gersbach efter fornemt forarbejde af Jon Dagur Thorsteinsson føringen: Et-to-spil, spids vinkel, kold som is-afslutning.

Daniel Arzani og Alexander Ammitzbøll kom på banen efter en time i stedet for Jon Dagur Thorsteinsson og Patrick Mortensen, hvil til stamspillerne, og brugbare minutter til de nye. Og udover Alex Gersbachs fine indsats var det også værd at bemærke, at Bubacarr Sanneh havde en stille dag på kontoret i sin første kamp for AGF, sin første betydende kamp i lang tid, ingen svære løbedueller, gode 90 minutter til at få banket kamprust af.

Der var chancer til flere mål, især Albert Grønbæk Erlykke var i vælten, men brændte et par store muligheder, men den sidste rest af mulig spænding inden de 90 minutter på Østerbro i næste måned burde have været begravet, da indskiftede Gift Links ti minutter før sidste fløjt spurtede fra gæsternes forsvar, gjorde det til 3-0.

Så var strømmen dermed slukket, ikke noget at komme efter for B93, skulle man mene, men i overtiden fik de såmænd ud af ingenting reduceret til 1-3 ved Daniel Stückler. Unødvendigt. Et lille håb for de undertippede.

AGF burde have vundet med et par mål mere, men et fint bekendtskab var københavnerne bestemt i frostvejret. Så længe det varede. Og de lever da lidt inden returmødet.

Fakta

Sydbank Pokalen, 1. kvartfinale

AGF-B93 3-1 (1-0)

Mål: 39. 1-0 Jon Dagur Thorsteinsson. 49. 2-0 Alex Gersbach. 79. 3-0 Gift Links. 90. 3-1 Daniel Stückler.

AGF: Kamil Grabara - Kevin Diks/46. Alexander Munksgaard, Bubacarr Sanneh, Jesper Juelsgård, Alex Gersbach - Nicolai Poulsen/75. Benjamin Hvidt - Milan Jevtovic/75. Gift Links, Albert Grønbæk Erlykke, Patrick Olsen, Jon Dagur Thorsteinsson/60. Daniel Arzani - Patrick Mortensen/60. Alexander Ammitzbøll

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Advarsler: Patrick Mortensen, David Nielsen, AGF.

Der er returkamp i København 11. marts

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce