Annonce
Aarhus

- Det er aldrig for sent at få en god barndom

54-årige Lone Klercke, der blandt andet har arbejdet hos Lego, flyttede fra Østbirk til Aarhus, efter hun var blevet enke i 2009. Foto: Kim Haugaard

Lone Zanchetta Klercke havde brug for hjælp til sit liv. Nu hjælper hun andre, blandt andet dem, hvis indre kritiker tager overhånd.

Annonce

AARHUS: Egentlig skulle det være til gavn for hende selv. Men det fik langt større konsekvenser, da Lone Zanchetta Klercke tog en uddannelse som coach. Nu hjælper hun andre, som møder udfordringer, som de har svært ved at klare selv.

Lone Klerck havde et godt liv, men der kom bump på vejen. Først blev hendes far ramt af Alzheimer allerede, da han var i begyndelsen af 60'erne, så han gik fra at være en dynamisk erhvervsmand til at kræve pleje døgnet rundt. En større udfordring kom, da hendes ellers raske mand i 2009 døde som 48-årig af ­følgerne af en gemen operation for en menisk­skade. Efter et år i sorg gik hun i gang med uddannelsen til coach. "Accepter det, der er sket", er en af de sætninger, der har gjort livet lettere - formentlig også for mange af dem, hun nu hjælper på vej. Man skal også kunne til­give og vise taknemmelighed, er andre af de punkter, hun har skrevet sig bag øret og giver videre til andre i virksomheden Klercke Coaching &. Eller sagt med hendes egne ord: "Det er aldrig for sent at få en god barndom." Det er udelukkende et spørgsmål om perspektiv.

Lone Zanchetta Klercke er vokset op i Tranbjerg, 54 år og certificeret og eksamineret Mastercoach og udvklingskonsulent fra Bladbjerg Kibsgaard. Hun er uddannet mindfulness-instruktør hos Charlotte Mandrup, Mandrup & Co.Hun driver virksomheden "Klercke Coaching &" fra Søren Frichs Vej 38, Åbyhøj.

Det er en glæde for Lone Klercke at se andre mennesker komme tilbage på et godt spor. Hun har en afdeling i Horsens og har håndværkere blandt kunderne. Foto: Kim Haugaard
Annonce

I gang med overbygning

Lone Klerckes arbejdsliv begyndte i reklamebranchen, og hun har blandt andet ­været ansat på Lego.

Siden 1999 har hun været med til for eksempel at arrangere kvalitetsmøder mellem virksomheder. Da hun fortalte en kunde, at hun ville tage en uddannelse som coach for sin egen skyld, var svaret, at det kunne hun ikke lade være med at arbejde videre med. Og ganske rigtigt blev hun begejstret for det, som coaching kan. - Det ændrer måden, vi er her på, og bringer dig videre, hvis du har svære udfordringer. Det kan være, hvis svigermor er irriterende, ved karriereskift eller ved planlægning, der er svær at håndtere. Jeg strikker et program sammen til den enkelte, ­siger Lone Klercke, der nu er ved at tage en overbygning på uddannelsen som stress specialist. Hun coacher både personligt samt i business, stress og mindfulness.

Annonce

Satser jysk

- Det sidste handler om træning i at være til stede lige her og nu med det formål at få ekstra energi og glæde, når man ikke bekymrer sig om fremtiden, fortiden og det, man alligevel ikke kan kontrollere. Fremtiden skal nok komme, og fortiden har ­været der, siger hun.

54-årige Lone Klercke er vokset op i Tranbjerg og er netop flyttet tilbage til Aarhus efter mange år med ­familien i Østbirk, hvor hendes nu afdøde mand kom fra. Hun har sønnerne Kristian og Kristoffer, der nu er 26 og 23 år. Hun er rykket ind i Frichs­parken med sit kontor og har tænkt sig at drosle ned på afdelingen i København. Hun har også en i Horsens. - Jeg satser på det jyske, ­siger Lone Klercke, der får henvendelser både fra private og virksomheder, som har medarbejdere, der har brug for coaching. - Ofte er det ressource­stærke folk, som henvender sig. De har måske mødt en udfordring, de ikke lige kan klare. Nogle er kommet ind i mønstre og vaner, som gør, at de ikke kan få vendt ­skuden. Og hvis folk er blevet syge af stress, kan de komme på ret køl hos mig, naturligvis efter at de har været hos læge først, siger Lone Klercke, der får henvendelser fra alle typer af mennesker. - Det kan være selvstændige erhvervsdrivende, men også håndværkere, og det sidste ville jeg have forsvoret, inden jeg begyndte. Det kan handle om, at de har brug for at kunne planlægning og ­ledelse, siger Lone Klercke.

Annonce

Tilbage på Lykkevej

- Nogle får lullet sig ind i en offerrolle, og det er ikke hensigtsmæssigt. Man skal fokusere på de ting, som man ­ønsker skal fylde i ens liv. ­Andre mister overblikket ­eller får stress. Jeg får også besøg af makkerpar, som ­ikke kan finde ud af at samarbejde. Så taler jeg både med dem ­enkeltvis og samlet. Jeg giver dem nogle redskaber, og jeg har naturligvis tavshedspligt, så jeg fortæller ­ikke, hvad den anden har sagt, forklarer Lone Klercke.

Hun møder også studerende, men teenagere overlader hun til andre med det speciale. - Hvis nogen har tabt Lykke­vej af syne, kan jeg hjælpe dem ind på den igen. Det handler meget om at få styr på sine værdier, og at man skal blive ven med sin indre kritiker, siger Lone Klercke.

Annonce

Et samfundsproblem

Hun giver sessioner på 75 minutter. To-tre af dem er sommetider nok.

Med mindfulness følger meditation, som er den mentale fitnesstræning, og ­mange fortsætter med det, forklarer hun og ser journalisten i øjnene, så man ikke er i tvivl om, at hun er til stede. - Stress og depression er et problem for samfundet. Knap hver sjette dansker ­føler sig ifølge Sundhedsministeriet ofte stresset, og ­andelen af danskere med højt stressniveau er steget fra 21 procent i 2010 til 25 procent i 2017. Men det kan ­både forebygges og hånd­teres, og for mig er det en daglig ­glæde at se energien vende tilbage hos andre, siger Lone ­Klercke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Aarhus

Voldsom vækst: Største stigning af corona-smittede i flere måneder

Annonce