Annonce
Livsstil

Det er dug på ruden et tegn på

????????

Bolig. Er der dug på din rude om morgenen, når du vågner, skal du (måske) ikke være bekymret.

Annonce

Er det et godt eller et dårligt tegn, hvis der er dug på dine ruder om morgenen?

»Vi får jævnligt henvendelser fra personer, der netop har skiftet husets vinduer. De har ikke tidligere oplevet dug på ydersiden af ruden og er derfor bekymrede for, om alting nu er, som det skal være,« siger direktør for Jydsk Vindueskompagni, Arne Andersen, i en pressemeddelelse.

Han kan dog berolige dem med, at det er lige præcis, som det skal være. Dug på ydersiden viser nemlig, at vinduerne er gode til at holde varmen inde og kulden ude.

Udvendig dug opleves ikke ved vinduer af ældre dato, fordi der her slipper en del varme ud gennem ruden, som er med til at opvarme den udvendige side, der derved holdes dugfri.

Sidder duggen derimod på indersiden af ruden, skyldes det typisk, at luftfugtigheden i din bolig er for høj. Når den varme luft i rummet, rammer den kolde rude, dannes der nemlig dug eller kondens på indersiden af ruden.

»Hvis der er høj luftfugtighed i din bolig, bør du reagere på det og lufte mere ud. Høj luftfugtighed er nemlig hverken sundt for boligen eller dig selv, for det skaber gode vækstbetingelser for både svamp, råd og husstøvmider,« forklarer Arne Andersen.

Problemet med dug på indersiden af ruden kan afhjælpes ved at skifte til nye vinduer med såkaldt varm kant. Uanset vinduet er det dog vigtigt at sikre et godt indeklima ved hjælp af regelmæssig udluftning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce