Annonce
AGF

Det er en skrækindjagende Silkeborg-kamp, der danner bagtæppe for AGFernes testkampe

Der var fuld fokus bolden og den taktiske forståelse i fredagens test mod Viborg. Tirsdag møder AGF så AaB. Foto: Axel Schütt
Cheftræner David Nielsen fik rigtig mange positive svar ud af AGFs første testkamp mod Viborg. Ikke mindst fra de unge spillere. Tirsdag mod AaB vil han se endnu mere af det samme.
Annonce

FODBOLD: Testkamp nummer to af i alt i tre inden næste uges afgang til træningslejren i Portugal venter tirsdag eftermiddag AGF-spillerne.

Efter fredagens sejr på 2-1 over Viborg FF fra næstbedste række bliver modstanderen lige en my sværere i form af superliga-kollegerne fra AaB.

Nordjyderne overvintrer på sjettepladsen, otte point efter AGF på tredjepladsen, så de skal fremstå knivskarpe fra første fløjt, når forårets fløjtes op om mindre end en måned.

Bliver det samme opskrift mod AaB som mod Viborg – en halvleg til de etablerede og en halvleg til de yngre kræfter?

- Nej, det er ikke sikkert. Nu kan jeg godt være mere tryg ved at blande det hele lidt mere, fordi jeg synes, at alle har gjort et godt job med at forstå, hvad vi er for et fodboldhold. Det er sådan set det vigtigste, og det fik de vist mod Viborg, lyder det fra AGF-cheftræner David Nielsen, der efter opgøret mod viborgenserne roste unge som ”gamle” i truppen, men især var imponeret over det udvidede U19-mandskabs præstation i efter pausen.

Annonce

Ingen unødige eksperimenter

Udtrykket, attituden, den taktiske forståelse var på plads hos alle mand. Og Nielsen vil se endnu mere af det mod AaB.

- Jeg er glad for, at vi kom ud i den første kamp, og fik vist, at vi har den rigtige respekt for vores modstander og ikke bare begynder at jage over hele banen, men forbliver samlet. Det er det, vi skal arbejde meget på i den kommende tid med den her Silkeborg-kamp fra efteråret (AGF tabte på hjemmebane med 3-4, red.) som det store skrækeksempel på, hvordan det ikke skal gøres. Den har vi baghovedet hele tiden, siger han.

Derfor bliver der heller ikke slækket på tingene eller foretaget unødige eksperimenter i de kommende træningskampe. Udover AaB venter FC Nordsjælland på fredag. I Portugal skal holdet spille tre kampe.

- Det er vigtigt, at vi i testkampene bliver ved med at have lige netop det udtryk og den tilgang til det, som vi havde i Viborg-kampen.

- Jeg var meget tilfreds med, at vi ikke kunne se på vores etablerede spillere, at det var en træningskamp, og jeg var meget tilfreds med, at de unge ikke var forvirrede og at de forstod vores principper. Der var en god sammenkobling, og det gav et godt grundlag for at arbejde videre mod de her endnu dygtigere hold, vi møder i denne uge, kommer det fra cheftræneren.

Der er kampstart tirsdag på kunstgræsbanen på Fredensvang klokken 13.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

AGF

AGF-træner inden topbrag: Endelig får vi lov til at mærke suset igen

Annonce