Annonce
AGF

Det er en skrækindjagende Silkeborg-kamp, der danner bagtæppe for AGFernes testkampe

Der var fuld fokus bolden og den taktiske forståelse i fredagens test mod Viborg. Tirsdag møder AGF så AaB. Foto: Axel Schütt
Cheftræner David Nielsen fik rigtig mange positive svar ud af AGFs første testkamp mod Viborg. Ikke mindst fra de unge spillere. Tirsdag mod AaB vil han se endnu mere af det samme.

FODBOLD: Testkamp nummer to af i alt i tre inden næste uges afgang til træningslejren i Portugal venter tirsdag eftermiddag AGF-spillerne.

Efter fredagens sejr på 2-1 over Viborg FF fra næstbedste række bliver modstanderen lige en my sværere i form af superliga-kollegerne fra AaB.

Nordjyderne overvintrer på sjettepladsen, otte point efter AGF på tredjepladsen, så de skal fremstå knivskarpe fra første fløjt, når forårets fløjtes op om mindre end en måned.

Bliver det samme opskrift mod AaB som mod Viborg – en halvleg til de etablerede og en halvleg til de yngre kræfter?

- Nej, det er ikke sikkert. Nu kan jeg godt være mere tryg ved at blande det hele lidt mere, fordi jeg synes, at alle har gjort et godt job med at forstå, hvad vi er for et fodboldhold. Det er sådan set det vigtigste, og det fik de vist mod Viborg, lyder det fra AGF-cheftræner David Nielsen, der efter opgøret mod viborgenserne roste unge som ”gamle” i truppen, men især var imponeret over det udvidede U19-mandskabs præstation i efter pausen.

Annonce

Ingen unødige eksperimenter

Udtrykket, attituden, den taktiske forståelse var på plads hos alle mand. Og Nielsen vil se endnu mere af det mod AaB.

- Jeg er glad for, at vi kom ud i den første kamp, og fik vist, at vi har den rigtige respekt for vores modstander og ikke bare begynder at jage over hele banen, men forbliver samlet. Det er det, vi skal arbejde meget på i den kommende tid med den her Silkeborg-kamp fra efteråret (AGF tabte på hjemmebane med 3-4, red.) som det store skrækeksempel på, hvordan det ikke skal gøres. Den har vi baghovedet hele tiden, siger han.

Derfor bliver der heller ikke slækket på tingene eller foretaget unødige eksperimenter i de kommende træningskampe. Udover AaB venter FC Nordsjælland på fredag. I Portugal skal holdet spille tre kampe.

- Det er vigtigt, at vi i testkampene bliver ved med at have lige netop det udtryk og den tilgang til det, som vi havde i Viborg-kampen.

- Jeg var meget tilfreds med, at vi ikke kunne se på vores etablerede spillere, at det var en træningskamp, og jeg var meget tilfreds med, at de unge ikke var forvirrede og at de forstod vores principper. Der var en god sammenkobling, og det gav et godt grundlag for at arbejde videre mod de her endnu dygtigere hold, vi møder i denne uge, kommer det fra cheftræneren.

Der er kampstart tirsdag på kunstgræsbanen på Fredensvang klokken 13.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Vandmasserne skal til havet

I februar måned blev alle hidtidige rekorder for nedbør i Danmark slået. Ja, der tales endog om en såkaldt 100 års hændelse. Vandmassernes virkninger rundt i landet er voldsomme. Ådale, marker, haver og kældre er præget af store ødelæggende oversvømmelser. Landmænd kan se frem til store ekstra omkostninger til gensåning af druknede vinterafgrøder. Gyllebeholdere bugner fordi der ikke kan køres på markerne. Og mange steder er sågar landeveje oversvømmet med deraf følgende forstyrrelser af trafikken. Og det kan absolut ikke udelukkes, at de store nedbørsmængder er kommet for at blive. Samtidig står vores grundvand usædvanligt højt. Det skriger på politisk handling. Det bør nu stå lysende klart for enhver, at der snarest muligt bør træffes foranstaltninger til, at de store mængder vand kan flyde mere effektivt ud til havet. Med andre ord er vi politikere nødt til at sætte et langt stærkere fokus på åernes vandføringsevne. Mange steder er der ad åre opstået aflejringer på bunden, der virker som propper i hullet. Det betyder en konstant højere vandstand – også når det ikke regner. Virkningen er en snigende forsumpning af landskabet, så det efterhånden bliver svært at komme tørskoet ned til vandløbene, hvis man vil fiske eller nyde naturen. En anden alvorlig virkning er, at vandløbet og det omkringliggende terræn ikke har nogen evne til at opsuge og lagre vand, når der kommer store regnmængder. Og så skal det jo gå rivende galt når svampen er gennemvædet hele tiden. Derfor skal vi med en løbende og målrettet vedligeholdelse af vandløbene sørge for, at vandføringsevnen holdes intakt og et vandstanden i tørre periode holdes nede. Det er ikke raketvidenskab. Det er almindelig sund fornuft, som vi ikke behøver eksperter til at forklare. Heldigvis råder vandløbsmyndighederne, kommunerne, over en bred vifte af virkemidler, herunder opgravning af propper i åerne, grødeskæring, etablering af dobbeltprofiler og etablering af planlagte vådområder med kompensation til lodsejerne. Desuden skal der sikres en helhedsorienteret indsats på tværs af kommunegrænser. Samfundet har pligt til at skærme lodsejere mod tab som følge af oversvømmelser. Det skal ske med afsæt i vandløbsloven i kraft af vandløbsregulativer og helhedsorienterede vedligeholdelsesplaner, der sikrer vandets effektive vej til havet. Alt sammen under skyldig hensyntagen til miljø og natur. Disse hensyn kan heldigvis gå hånd i hånd, selvom visse kredse har travlt med at bilde alle ind, at der ikke må graves eller skæres grøde. En ting er sikkert: Vandmasserne skal ud til havet. Og det uden de voldsomme ødelæggelser og tab, der opleves i denne tid. Det er på høje tid, at vi politikere på alle niveauer tager bestik af klimaforandringerne og alt for mange års mangelfuld vedligeholdelse af vores vandløb.

Annonce