Annonce
Aarhus

Det er gratis: Nyt havnebad bliver ved at trække folk af huse

Det nye havnebad er i hele åbningstiden bemandet med livreddere fra TrygFonden. Her overvåger Agnes Christiansen fra Aarhus badets fire bassiner. Foto: Ole Christensen

Åbningsdagen gik uden uheld. Søndag eftermiddag lignede havnebadet igen - som om lørdagen - et fluepapir.

AARHUS: Noget tyder på, at Aarhus har fået en ny, populær attraktion. Søndag, dagen efter åbningen, strømmede det atter til med gæster til byens nye havnebad.

Da avisen besøgte badet søndag ved 13.30-tiden, var der tæt på det maksimale antal gæster ved bassinerne, 500.

- Det er fantastisk, at man bare kan gå ind uden at skulle betale noget, lød det fra flere gæster, avisen snakkede med.

På åbningsdagen lørdag besøgte mindst 2500 havnebadet. Det meste af dagen stod folk i kø for at komme ind. Klokken 18 lørdag var der stadig ventetid.

- Desuden gik flere tusinde tur og besøgte de mange attraktioner og serveringsteder på havnen, forklarer arkitekt Marie Louise Bach fra Aarhus Kommune.

Det er kommunen, der sammen med Salling Fondene står bag havnebadet.

Marie Louise Bach kalder lørdag en fantastisk dag.

- Alle var så glade. Folk blev hængende til ud på aftenen, siger hun.

Ud over at det er gratis at besøge badet, byder det på endnu en fordel: Der er i hele badets åbningstid livreddere - fra TrygFonden- til stede.

Annonce

Fire bassiner

Havnebadet består af fire bassiner:

Et 50 meter bassin.

Et børnebassin med skrå bund.

Et bassin til juniorer.

Samt et springbassin. Der er ikke egentlig vipper, men et udspringsrepos i cirka tre meters højde.

Desuden er der en sauna samt plads til dem, der gerne bare vil kigge på og nyde stemningen.

- Folk opfører sig virkelig godt. De er ikke nogen, der farer rundt og skubber til folk, forklarer livredder Jens Høj Christiansen. Foto: Ole Christensen

Alt er gået godt

Søndag var der tre livreddere på vagt.

En af dem var Jens Høj Christiansen fra Aarhus.

- Det er indtil videre gået super godt. Vi har ingen alvorlige uheld haft. Vores største udfordring er, at trætrappen ved springbassinet er lidt glat. Det kan give nogle udfordringer, hvis man har travlt, forklarede han.

- Men generelt opfører folk sig virkelig godt. Det er som alle gæster er indstillet på, at det skal være rart at være her. Vi har eksempelvis ikke været ude for besøgende, som farer rundt og skubber til folk og den slags.

Ved badet er der et stort udsigtstårn, som altid er bemandet med mindst én livredder. De to øvrige går rundt mellem bassinerne.

Ifølge vejrudsigten fortsætter det solrige sommervejr de næste mange dage.

Havnebadet er i år åbent i juli og august. Alle dage fra klokken 11-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce