Annonce
Kultur

Det er helt ude i skoven: Ny børnefestival viser film i telte

Der bliver både film men også masser af musik, oplæsning, dans, mad og aktiviteter i skoven, når festivalen ruller den grønne løber ud 12. og 13. maj. Pressebillede.

En ny kulturfestival for børn ruller den grønne løber ud og byder på film i telte, musik, dans, mad og overraskelser 12.-13. maj. Det er helt ude i skoven!

AARHUS: Film i Skoven hedder den nye festival, som finder sted i Riis Skov. Det er en børnefilm og -kulturfestival med et bredt program.

Filmene bliver vist i store telte, og der vil være livemusik, danseoptrædender, magiske overraskelser, bogoplæsninger, en drømmeseng, foodtrucks, et børnerave med tung bas og flotte masker og meget andet til hele familien.

- Forestil dig vidunderlige, magiske Risskov forvandlet til den første Film i skoven-festival nogensinde i Aarhus. Film, spil og aktiviteter vil sikre, at denne weekend giver både underholdning og ny energi til små og store, siger Juliana Engberg, der er programdirektør for Aarhus 2017.

Film i Skoven er støttet af Europæisk Kulturhovedstad i Aarhus 2017 og er både en gentænkning af skoven og børneaktiveter:

- Vores kulturhovedstadsår er for alle aldersgrupper, så når vi gentænker skoven som biograf, håber vi, at alle børnefamilier vil nyde en usædvanlig oplevelse, der måske bliver en fast tradition fremover, siger Rebecca Matthew, administrerende direktør i Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Annonce

Film i Skoven

Festivalen er åben for alle 12.-13. maj kl. 9.30-19.00.

Der kan både købes enkeltbilletter og familiebilletter på www.filmiskoven.dk til børnefamilievenlige priser.

Programmet findes på www.filmiskoven.dk og på facebooksiden.

Festivalen er desuden åben for børnehaver og skoleklasser med uddannelsesdage 9.-11. maj.

Kulturhovedstad 2017

Filmprogrammet er nøje sammensat til børn i alderen tre-10 år.

I store telte kan man se skæve og kreative kortfilm fra hele verden, fantastiske featurefilm, kloge og rørende dokumentarer, danske film og kreative film, som århusianske børn selv har lavet.

Blandt andet kan man se den indiske film Rainbow om en pige og hendes blinde bror. Min nabo Totoro, som er japansk animation. Doktor Proktors Tidsbadekar, som er baseret på Jo Nesbøs børnebog. Og snigpremiere på den nye sæson af Ninjago. Plus udvalgte kortfilm for små og større børn.

Der bliver også workshops ud fra filmenes temaer: Her kan de lære at danse som i bollywoodfilm, bygge masker med skovens materialer og tegne deres drømme på et sengetæppe.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce