Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Det er ikke godt nok, Favrskov: Vi skal tilbage i erhvervstoppen

"Når man som jeg kæmper for, at Favrskov skal være Danmarks bedste erhvervskommune, så får en 16. plads mig ikke til at finde champagnen frem. Selv om vi er rykket to pladser frem i forhold til sidste års undersøgelse, så skal vi gøre det bedre", skriver Mette Nøhr. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Favrskov er den 16. bedste kommune i Danmark, når det handler om erhvervsvenlighed. Det viser Dansk Industris spritnye analyse, hvor virksomheder over hele landet bedømmer kommunerne inden for forskellige kriterier.

Når man som jeg kæmper for, at Favrskov skal være Danmarks bedste erhvervskommune, så får en 16. plads mig ikke til at finde champagnen frem. Selv om vi er rykket to pladser frem i forhold til sidste års undersøgelse, så skal vi gøre det bedre. Og vi har gjort det bedre engang – i årene 2010-2013 lå vi konstant i top fire.

Hvorfor er det lige, at det er så vigtigt med erhvervsvenlighed? Jo, det skal være endnu mere attraktivt at drive virksomhed i Favrskov, så vi kan få endnu mere vækst og flere arbejdspladser til kommunen. Det sikrer skattekroner, som vi kan bruge på kernevelfærd og på at udvikle Favrskov, så det bliver endnu mere attraktivt at bo i vores skønne kommune.

Annonce

I kategorien infrastruktur og transport ligger vi nummer 20 – den placering viser, hvor vigtigt det er, at vi får fremrykket byggeriet af en motortrafikvej mellem Aarhus og Hammel.

Når man dykker ned i analysen, er der godt og skidt for Favrskov. Lad os begynde med det positive. Når det handler om uddannelse og grøn udvikling, ligger Favrskov i top 10.

Når det derimod handler om brug af private leverandører, roder Favrskov rundt helt nede som nummer 44. Det er slet, slet ikke godt nok. I kategorien digitale rammer er Favrskov nummer 42 - og nummer 35, når det handler om skatter og gebyrer. Der er – kan man roligt sige – plads til forbedring. Når det handler om information og dialog med kommunen, opnår Favrskov en 26. plads.

Favrskov er den 13. bedste kommune, når det handler om kommunal sagsbehandling. Det er et område, hvor kommunen har forbedret sig de senere år. Det er positivt, men det var bestemt også tiltrængt.

I kategorien infrastruktur og transport ligger vi nummer 20 – den placering viser, hvor vigtigt det er, at vi får fremrykket byggeriet af en motortrafikvej mellem Aarhus og Hammel.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat For abonnenter

Stiften mener: Lad os få bus-boblerne tilbage – fyldt med kunst og andre stjerner

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce