Annonce
Læserbrev

Det er ikke muligt for SF at stemme for et budget, hvor der er nye hverdagseffektiviseringerne på alle områder

Annonce

Læserbrev: SF forlod budgetforhandlingerne grundet hverdageffektiviseringerne, en besparelse, der siden 2016 har ramt alle områder med én pct. hvert år.

Det har givet serviceforringelser, der kan mærkes af både borgere og medarbejdere.

For et år siden valgte jeg som byrådsmedlem for SF at stemme for budget 2019, selv om der fortsat var hverdagseffektiviseringer indeholdt i budgettet.

Min begrundelse var dels, at budgettet indholdt mange gode tiltag, som vi i SF gik ind for, dels at der i budgettet blev aftalt, at man ville arbejde på at finde alternativer til hverdagseffektiviseringerne. Det kunne f.eks. være investeringstiltag, hvor man med rette investering på udvalgte områder kan være med til at mindske forbruget fremadrettet.

At afskaffe hverdagseffektiviseringerne og finde alternativer var og er et centralt punkt for SF, og både jeg og andre partier sagde det meget tydeligt i debatten sidste år.

Derfor er jeg forundret og bekymret over, at borgmesteren, forvaltningen og ØK ikke har arbejdet på dette. Det virker nærmest, som om det kommer bag på borgmesteren.

Det er ikke muligt for SF at stemme for et budget, hvor der er nye hverdagseffektiviseringerne på alle områder.

Ingen har endnu kunnet fortælle mig, hvordan man kan effektivisere en lærer eller en pædagog, uden at det går ud over børnenes voksenkontakt.

Hvis der skal spares, mener jeg, at vi som politikere må bære ansvaret, beslutte konkrete besparelser og stå til ansvar for serviceforringelserne.

På den måde det sker nu, er det helt uigennemskueligt for borgerne, hvordan besparelserne effektiviseres, og helt urimelige vilkår for de medarbejdere, som hver dag skal møde borgere i alle aldre med den forventelige grad af service, menneskelighed og faglighed.

I SF ønsker vi et budget, der afspejler, at vil vil velfærdsområderne. At vi vil forebygge helt fra start af livet, og vi vil et budget, der viser vejen i forhold til natur, klimatiltag/tilpasning.

Det er på tide, at vende "budget-bøtten" og gentænke alle områderne - både indtægter og udgifter. Kun på den måde vil vi fremover kunne finde en fornuftig balance og bæredygtighed på alle områder af kommunal økonomi, udvikling og service.

Marianne Hundebøll. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-smitte og fester med høj musik: Politiet fortsætter øget patruljering og tilsyn

Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Annonce