Annonce
Erhverv

- Det er jo ens eget ansvar at holde sig attraktiv på arbejdsmarkedet

- Jeg vil ikke sidde på bagsmækken og vente på at blive hægtet af. Jeg ser det som mit ansvar at tage hånd om mine kvalifikationer, for det er jo mig, det går ud over, hvis kvalifikationerne bliver forældede, siger Birgitte Høirup, der læser enkeltfag på deltid ved Erhvervsakademi Aarhus. Pressefoto
Et deltidsstudie på Erhvervsakademi Aarhus har givet Birgitte Høirup, 52 år og fra Randers nye kompetence i arbejdslivet og mere mod i tilværelsen generelt. - Det er en fornøjelse at mærke, at jeg kan følge med de unge, siger hun.
Annonce

AARHUS/RANDERS: Brigitte Høirup har været i fast job i mere end halvdelen af sit 52-årige liv.

Først 23 år hos Krifa og de seneste fire år hos Seges - landbrugets videnscenter i Aarhus - men trods masser af erhvervserfaring i bagagen kan det være nødvendigt at videreuddanne sig. Birgitte Høirup følte nemlig i sit nye job, at hun manglede kompetencer og større viden inden for økonomi og virksomhedsforståelse.

Derfor vendte randrusianeren sidste år tilbage til skolebænken. Nærmere bestemt som studerende på akademiuddannelse på Erhvervsakademi Aarhus, hvor hun læser erhvervsøkonomi som aftenundervisning.

Her er hun én af 4400 deltidsstuderende. Efteruddannelsen handler for hende om at forblive attraktiv på arbejdsmarkedet:

- Jeg vil ikke sidde på bagsmækken og vente på at blive hægtet af. Jeg ser det som mit ansvar at tage hånd om mine kvalifikationer, for det er jo mig, det går ud over, hvis kvalifikationerne bliver forældede. Derfor arbejder jeg på at få nye kompetencer på mit CV, så arbejdsgiverne kan se, at jeg stadig er aktiv, fortæller Birgitte Høirup og fortsætter:

- Jeg kan tydeligt mærke, at efteruddannelsen giver mig flere muligheder både i huset, hvor jeg er ansat, og udenfor, hvis det skulle blive aktuelt. Og så er de meget tilfredsstillende, at undervisningen gør, at jeg bedre forstår, hvad mine kolleger og chefer gør og taler om i hverdagen.

Annonce

Selvtillid som sidegevinst

Hos Seges står Birgitte Høirup blandt andet for sekretærbetjening af afdelingslederen og medarbejderne i afdelingen for jura og skat, mens akademiuddannelsen på deltid foregår som aftenundervisning. Hun er begyndt på et enkeltfag og vil efter 2,5 år blive belønnet med titlen som akademiøkonom.

- Det passer mig fint med aftenundervisning, og min arbejdsgiver har dels betalt for undervisningen, dels været meget fleksibel i forhold til mine arbejdstider, siger Birgitte Høirup, der er ældste deltager på et mindre hold med 11 studerende:

- I begyndelsen var jeg lidt nervøs, men det viste sig at være ubegrundet. Det er en fornøjelse at mærke, at jeg kan følge med de unge. Alle deltagerne er i arbejde og kommer på kurset, fordi de gerne vil lære noget, og vi kan hjælpe og inspirere hinanden på kryds og tværs af alder og erfaring.

Som sidegevinst mærker hun også en større selvtillid, efter hun har valgt at videreuddanne sig:

- Jeg mærker, at efteruddannelsen holder mig aktiv og giver mig energi, og den har faktisk også styrket mit mod på livet generelt. Jeg har tidligere kørt motorcykel, men jeg har ikke det gjort i mange år. Nu har jeg fået mod på at tage det op igen, og jeg har fået øjnene op for, at det aldrig er for sent at give sig selv nye udfordringer, slutter Birgitte Høirup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce