Annonce
Debat

Det er politisk tyveri at lade lejere betale for ghettoplanen

Penge: Som borger og beboer i en almen andelsbolig under Nordborg Andelsboligforening undrede det mig meget, da jeg kunne læse, at Regeringen med dens støtter meldte ud, at de forbereder tyveri af mellem 12 og 25 mia. kr fra Landsbyggefondens kapital.

Landsbyggefonden er en selvejende institution, som er etableret i henhold til lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger, hvor formålet er, at fremme det almene byggeris selvfinansiering. Kapitalen i Landsbyggefonden skabes via bidrag fra de enkelte boligafdelinger.

Regeringen har for kort tid siden fremsat sin ghettoplan. Til indfrielse af planen mangler der et væsentligt kontant bidrag. Det beløb finder politikerne så let som ingenting ved at stjæle pengene i Landsbyggefonden.

Den afdeling, jeg er beboer i, indbetaler årligt mere end 700.000 kr. til Landsbyggefonden. Det er, fordi boligafdelingen er så gammel, at oprindelige lån for længst er betalt tilbage.

For at så at sikre kapital til vedligehold, ombygning, modernisering mv. fastholdes huslejens størrelse. Det er så fra huslejen, at indbetalingen foretages.

At den nu er gal i nogle boligområder, hvor der er kriminalitet, manglende integration eller tilpasning til danske forhold, skal vel ikke finansieres via opsparede penge fra det almene byggeri? Hvor er bidraget fra de private boligejere??

Hele ghettoproblemet bør vel være en fælles samfundsopgave - det samme må gælde finansieringen af Regeringens plan.

Jeg sætter min lid til, at bestyrelsen i Landsbyggefonden på det kraftigste tager afstand til Regeringens planlagte tyveri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce