Annonce
Byudvikling

Det er slet ikke bygget endnu, men: Lidls nye hovedkontor i Aarhus nomineret til arkitekturpris

Sådan kommer Lidls nye danske hovedkontor til at tage sig ud, når det står færdigt inden for et par år. Visualisering: Link Arkitektur
Lidl såvel som flere fremtrædende århusianere er med i opløbet om at høste priser i Estate Medias årlige prisuddeling inden for business og byudvikling. Blandt andet Olav de Linde og Rune Kilden er nomineret til priser i konkurrencen.
Annonce

AARHUS: Det ventes først færdigt til udgangen af 2021, men Lidls kommende hovedkontor ved Godsbanen i Aarhus er allerede nu blevet nomineret til en arkitekturpris.

Det er Estate Media, der for niende år i træk uddeler sine såkaldte "Ejendomspriserne", og her er supermarkedskædens nye hovedkontor i Danmark blevet nomineret i kategorien "Årets Projekt" sammen med fire andre byggerier i København, Helsingør og Viborg.

Annonce

Flere nomineringer

Aarhus har faktisk sat sig ret tungt på nomineringerne i konkurrencen, for samtidig er også Bystrategisk chef i Aarhus Kommune, Bente Lykke Sørensen, nomineret i kategorien "Årets Forbillede".

I forbindelse med Bente Lykke Sørensens nominering står der blandt andet, at hun i 2005 fik den ikke helt nemme opgave med at udvikle byens nye havnefront samt etableringen af bydelen Aarhus Ø.

Sideløbende har hun været ansvarlig for udviklingen af Godsbanearealerne i hjertet af Aarhus, Ny Lisbjerg nord for Aarhus, det centrale erhvervsområde Sydhavnskvarteret og senest også området med byens gamle Amtssygehus og det nye indre havnekvarter, der skal forbinde Aarhus Ø med det indre Aarhus.'

Den farverige, århusianske byudvikler og projektmager, Rune Kilden, er blandt de nominerede til hovedprisen. Foto: Axel Schütt

Også den lokale ejendomsmatador, Olav de Linde, såvel som byudvikler Rune Kilden er at finde blandt de fem nominerede til hovedprisen "Ejendomsprisen".

Annonce

Stolt direktør

Hvad angår Lidls nye hovedkvarter, så er projektet som sagt endnu ikke begyndt at rejse sig over jordoverfladen, men når det forventeligt står færdigt omkring årsskiftet 2021/2022, så vil det på det højeste sted hæve sig op i otte etagers højde.

I dag er supermarkedskædens danske hovedkontor delt på to adresser i Kolding, som skal samles i Aarhus, når det nye danske hovedsæde står færdigt.

Lidl-byggeriet skal opføres på Godsbanen ud til Carl Blochs Gade. Visualisering: Link Arkitektur

Hovedkvarteret kommer til at rumme 13.500 etagekvadratmeter og det vil blive arbejdsplads for omkring 250 medarbejdere.

Ud over kontordelen skal der også opføres en konceptbutik i stueetagen, hvor Lidl kan prøve nye tiltag af. Og så skal der opføres et nyt parkeringshus med godt 350 parkeringspladser, som skal benyttes af såvel Lidl som øvrige brugere af området.


Jeg er utrolig glad for, at vi med nomineringen er kommet i så fornemt selskab med nogle af de fremmeste byggeprojekter i Danmark.

Dirk Fust, administrerende direktør i Lidl Danmark


- Jeg er utrolig glad for, at vi med nomineringen er kommet i så fornemt selskab med nogle af de fremmeste byggeprojekter i Danmark. Vi har lagt stor vægt på, at byggeriet skal understøtte bylivet i lokalområdet og så selvfølgelig, at det bliver bygget med bæredygtighed i centrum - efter DGBN-standard. Jeg er meget stolt af vores team og samarbejdspartnere på projektet, siger Dirk Fust, der er administrerende direktør i Lidl Danmark.

Annonce

Sådan kan du stemme

Der er i alt fem kategorier i konkurrencen med fem nominerede i hver, og der kan stemmes frem til 26. august.

Sådan stemmer du

Til og med 26. august kan man stemme på de nominerede til Ejendomspriserne, som tidligere hed Estate Media Priserne.

Priserne består af i alt fem priser – Årets projekt, Årets transaktion, Årets forbillede, Årets velkomst og hovedprisen; Ejendomsprisen.

Du kan afgive din stemme her: estatemedia.dk/dk/estate-media-prisen


Om konkurrencen:

Ejendomsprisen blev indstiftet i 2012 af Estate Media og har hvert år siden været med til at sætte fokus på det forbilledlige i bygge- og ejendomsbranchen.

Priserne uddeles for at påskønne initiativ, dygtighed og engagement i ejendomsbranchen og skal sætte fokus på projekter og profiler, der er med til at gøre en forskel for at udvikle branchen og dermed gør en forbilledlig indsats.

De nominerede er udvalgt på baggrund af en lang række indkomne forslag fra branchens aktører, der herefter bliver scannet for at fastslå om de lever op til kriterierne i de enkelte kategorier.

Vinderne i de i alt fem kategorier bliver offentliggjort ved en festmiddag 10. september på Hotel Marienlyst i Helsingør. Vinderne får udover opmærksomheden en bronzeskulptur udført af kunstneren Lina Murel Jardorf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce