Annonce
Aarhus

Det er strømmet ind med henvendelser: Værnemidler sikret til medarbejdere i Aarhus Kommune

Aarhus Kommune var tæt på at løbe tør for værnemidler til deres medarbejdere på blandt andet plejehjemmene, men nu har de fået hjælp fra flere private firmaer. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann
Det er nærmest væltet ind med værnemidler, efter Aarhus Kommune i sidste uge efterlyste hjælp fra private virksomheder.

AARHUS: Kommunen har med hjælp fra adskillige private virksomheder sikret sig værnemidler til brug på ældre-, social- og sundhedsområdet.

Knap 50 private virksomheder har henvendt sig, efter Sundhed og Omsorg torsdag i sidste uge bad om hjælp fra private virksomheder, der måtte have værnemidler som sprit, kitler, masker og handsker på lager.

Værnemidlerne bliver af medarbejderne i Sundhed og Omsorg og Sociale Forhold og Beskæftigelse, på plejehjem, i hjemmeplejen, botilbud, herberger og tilbud til socialt udsatte, hvis de møder borgere, der udviser symptomer på smitte eller er smittet med coronavirus. De bliver også brugt på Vikærgården, hvor man har skabt plads til at modtage borgere fra Aarhus Universitetshospital, som er smittede med coronavirus og fortsat skal have pleje.

Lagerne var tæt på tømte, og derfor sætter kommunen pris på, at så mange virksomheder har tilbudt deres værnemidler.

Der er foreløbigt indgået større aftaler med nogle af virksomhederne, købt mindre lagre og samtidig er der tilbudt overskud fra andre afdelinger i Aarhus Kommune:

- Det er fantastisk at mærke opbakningen i en periode med kriseberedskab. Det er strømmet ind med henvendelser, og jeg håber, vi har svaret dem alle sammen. Status lige nu er, at vi har værnemidler til ugens udgang og med de aftaler, vi har indgået med nye leverandører, har jeg ro i maven til, at vi kan klare det i en længere periode, siger Elin Kallestrup, kvalitetschef i Sundhed og Omsorg, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce