Annonce
Debat

Det er tid til eftertanke efter banegravssagen: Folketinget kan ikke redde os hver gang

"Det kuldsejlede projekt har allerede kostet Aarhus Kommune alt for mange penge og kræfter, og vi håber, at det giver anledning til eftertanke hos førnævnte partier. Som lokalpolitikere skal vi skabe værdi for århusianerne – ikke for bygherrer, der vil tjene penge på at bygge betonklodser i Aarhus midtby", skriver Jan Ravn Christensen og Thomas Medom. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: I SF i Aarhus vil vi gerne sende en kæmpe tak til politikerne på Christiansborg. Et bredt flertal i Folketinget har nemlig sat en stopper for planerne om at overdække banegraven i Aarhus og bygge dyre højhuse i beton oven på den – i hjertet af Aarhus.

Beslutningen er truffet, fordi det er for usikkert at overdække banegraven samtidig med, at Aarhus Hovedbanegård bliver elektrificeret.

I SF har vi længe kæmpet imod planen om at overdække banegraven. For tæt højhusbebyggelse midt i Aarhus C kan ikke undgå at medføre ekstra trafik, ekstra forurening og ekstra regninger til de århusianske skatteborgere.

Annonce


Det er alarmerende, at Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre og Det Konservative Folkeparti ikke har lyttet til naboerne og Danmarks Naturfredningsforening, der fra start har været kritiske overfor projektet.


Desværre har et flertal i byrådet bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre og Det Konservative Folkeparti holdt hånden over projektet, der hverken tog hensyn til byens fortid eller fremtid både, hvad angår arkitekturen, infrastrukturen og miljøet.

Det kuldsejlede projekt har allerede kostet Aarhus Kommune alt for mange penge og kræfter, og vi håber, at det giver anledning til eftertanke hos førnævnte partier. Som lokalpolitikere skal vi skabe værdi for århusianerne – ikke for bygherrer, der vil tjene penge på at bygge betonklodser i Aarhus midtby.

Vi er lykkelige over, at Folketinget har reddet os i denne omgang. Men det burde ikke være nødvendigt, og det er alarmerende, at Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre og Det Konservative Folkeparti ikke har lyttet til naboerne og Danmarks Naturfredningsforening, der fra start har været kritiske overfor projektet.

Vi håber, at de har lært lektien, og at vi fremover i fællesskab kan udvikle Aarhus med respekt for de grønne åndehuller, vi har. Vi kan ikke regne med, at Folketinget kommer og redder os hver gang.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

Aarhus For abonnenter

Ung kok åbner restaurant i Aarhus uden menukort: - Det skal være byens nye 'gå-i-byen'-sted

Debat

Tag med på en togtur, Gert Bjerregaard: Letbanen er ikke totalt forældet, men fremtiden for kollektiv trafik

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Annonce