Annonce
Sport

Det første direkte opgør var en stensikker sejr: Torsdag venter det næste

Herrehåndboldligaen er utrolig tæt. Mandag spillede Skanderborg sig ind i top otte.

HÅNDBOLD: 37-25.

Skanderborg leverede en strålende offensiv kamp hjemme mod oprykkerne fra Fredericia Håndboldklub og var aldrig for alvor i fare for at tabe mod det hurtigt spillende oprykkerhold. Noget af en anderledes kamp i forhold til kampen 11 dage forinden, hvor det blev til en massakre på udebane mod TTH.

Allerede på torsdag venter endnu en kamp, når holdet skal til Bette Balkan i Nykøbing Mors. Men hvor Skanderborg-holdet er enige om, at mandagens kamp var en af dem, der bare skulle give to point, er det lidt sværere at trække et lige så selvsikkert svar ud af holdet, når det drejer sig om torsdagskampen.

- Det er ikke en kamp, vi skal vinde, men det er en kamp, vi meget gerne må vinde. Jeg tror ikke nødvendigvis, vi er favoritter mod dem, så vi vil ikke se det som en katastrofe, hvis vi taber deroppe, men det vil de nok gøre, hvis de taber. Vi spiller favoritrollen over til dem og går efter at yde dem god modstand, siger Morten Balling.

Forsvarsankeret Kristian Bonefeld er af samme holdning.

- Vores selvbillede er, at vi bør vinde sådan en kamp, og vi føler, vi har niveauet til at tage en sejr. Og så kan man altid sætte sig op til at spille på Mors, siger Kristian Bonefeld.

Annonce

Jeg kan ikke mindes, at den her liga har været så tæt nogensinde, som den er i år. Det er helt vildt.

- Nick Rasmussen, cheftræner i Skanderborg Håndbold.

Alle kan falde i

Det virkede til, at uanset hvem end man spurgte efter kampen, var der ikke et entydigt svar på, hvordan Skanderborg fra den ene kamp til den anden kunne gå fra flop til top. Fra et nederlag på 13 mål til en sejr på 12.

- Det irriterende svar er, at sådan er ligaen bare. Der er et lavt bundniveau på holdene, og der er utroligt mange hold, der kan falde i et dybt hul i nogle kampe. Og i dag rammer alle vores spillere bare et virkelig højt niveau. Alle spillere på nær Morten Kirk Olesen kommer på tavlen i dag, og han var skadet, siger Kristian Bonefeld efter kampen.

Hvor Skanderborg var de første til at tage point fra Aalborg, har de blandt andet også taget flotte point på udebane mod Sønderjyske. Fredericia startede omvendt sæsonen med at vinde hjemme mod GOG og i forrige kamp slog de Århus Håndbold med to mål.

Ligaen er ekstremt tæt i en sæson, hvor Aalborg er det eneste hold, der for alvor er trukket fra. Fra Ribe/Esbjerg på andenpladsen til Mors-Thy på den triste niendeplads er der blot tre point.

- Jeg kan ikke mindes, at den her liga har været så tæt nogensinde, som den er i år. Det er helt vildt. Der er så mange hold i middelpuljen.

- Og når vi spiller kampe mod Mors, bliver de ofte tætte. Det gør den også på torsdag. Denne liga handler om at holde styr på ens egen proces så længe som muligt. Man må ikke komme på slingrekurs, siger Skanderborg-cheftræner Nick Rasmussen.

Flest scorede mål i denne sæson

Efter en træg start ved Skanderborg da også det klart bedste hold, hvilket måltavlen naturligvis også fortæller. Men efter de første ti minutter havde Skanderborg faktisk kun scoret en enkelt gang. Efter en timeout begyndte målene dog at vælte ind, hvilket de gjorde resten af kampen. Det var første gang i år, Skanderborg scorede 37 gange.

- Vi scorer en fire-fem lette mål efter den timeout, og vi gør egentlig det samme, som vi gør de første ti minutter, men vi får dem bare sendt ind bag Emil Tellerup. Efter vores hurtige mål begynder de at løfte forsvaret, og det gør, at der er masser af muligheder for at spille den ind til stregspillerne.

- Og Marcus Mørk spiller fremragende i dag. Når de ikke får løftet helt på ham, sender han den bare i kassen eller skaber plads til os andre, siger playmaker Morten Balling med reference til dagens topscorer Marcus Mørk, der scorede på samtlige af sine syv afslutninger.

Mandagens sejr mod Fredericia sender Skanderborg på syvendepladsen efter 10 kampe. På torsdag kan de dog blive overhalet af den direkte modstander fra Mors-Thy, som blot er et enkelt point efter skanderborgenserne.

Herrehåndboldligaen

Skanderborg Håndbold - Fredericia Håndboldklub 37-25 (17-10)

Skanderborg: Marcus Mørk 7, Mathias Bitsch 5, Cornelius Kragh 4, Morten Balling 4, Jonas Samuelsson 4, Nikolaj A. Nielsen 4, Kristian Bonefeld 2, Mads Kalstrup 2, Lars Skaarup 2, Matthias Smed 1, Jeppe Kjærulff 1, Mike Haack 1.

Fredericia: Kristian Stoklund 5, Kasper Young 4, Mathias Hedegaard 4, Nikolaj Vestergaard Mehl 3, Rasmus Meyer Ejlersen 3, Rune Hoyer 2, Martin Bisgaard 2, Jakob Frederiksen 1, Jakob Mikkelsen 1.

Kampen undervejs: 1-4, 6-5, 13-9, 21-13, 29-18, 33-22.

Redningsprocenter: Skanderborg: Kristoffer Laursen 41,46, Fredericia: Emil Tellerup 25,0, Jimmi Andersen 23,08.

Herrehåndboldligaen

 1. Aalborg - 17 point
 2. Ribe/Esbjerg - 13 point
 3. TTH Holstebro - 13 point
 4. Skjern - 13 point
 5. Bjerringbro/Silkeborg - 12 point
 6. Sønderjyske - 12 point
 7. Skanderborg - 11 point
 8. GOG - 10 point
 9. Mors-Thy - 10 point
 10. Fredericia - 9 point
 11. Aarhus - 8 point
 12. KIF Kolding - 6 point
 13. Lemvig-Thyborøn - 4 point
 14. Nordsjælland - 2 point
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce