Annonce
Sport

Det første direkte opgør var en stensikker sejr: Torsdag venter det næste

Herrehåndboldligaen er utrolig tæt. Mandag spillede Skanderborg sig ind i top otte.
Annonce

HÅNDBOLD: 37-25.

Skanderborg leverede en strålende offensiv kamp hjemme mod oprykkerne fra Fredericia Håndboldklub og var aldrig for alvor i fare for at tabe mod det hurtigt spillende oprykkerhold. Noget af en anderledes kamp i forhold til kampen 11 dage forinden, hvor det blev til en massakre på udebane mod TTH.

Allerede på torsdag venter endnu en kamp, når holdet skal til Bette Balkan i Nykøbing Mors. Men hvor Skanderborg-holdet er enige om, at mandagens kamp var en af dem, der bare skulle give to point, er det lidt sværere at trække et lige så selvsikkert svar ud af holdet, når det drejer sig om torsdagskampen.

- Det er ikke en kamp, vi skal vinde, men det er en kamp, vi meget gerne må vinde. Jeg tror ikke nødvendigvis, vi er favoritter mod dem, så vi vil ikke se det som en katastrofe, hvis vi taber deroppe, men det vil de nok gøre, hvis de taber. Vi spiller favoritrollen over til dem og går efter at yde dem god modstand, siger Morten Balling.

Forsvarsankeret Kristian Bonefeld er af samme holdning.

- Vores selvbillede er, at vi bør vinde sådan en kamp, og vi føler, vi har niveauet til at tage en sejr. Og så kan man altid sætte sig op til at spille på Mors, siger Kristian Bonefeld.

Jeg kan ikke mindes, at den her liga har været så tæt nogensinde, som den er i år. Det er helt vildt.

- Nick Rasmussen, cheftræner i Skanderborg Håndbold.

Annonce

Alle kan falde i

Det virkede til, at uanset hvem end man spurgte efter kampen, var der ikke et entydigt svar på, hvordan Skanderborg fra den ene kamp til den anden kunne gå fra flop til top. Fra et nederlag på 13 mål til en sejr på 12.

- Det irriterende svar er, at sådan er ligaen bare. Der er et lavt bundniveau på holdene, og der er utroligt mange hold, der kan falde i et dybt hul i nogle kampe. Og i dag rammer alle vores spillere bare et virkelig højt niveau. Alle spillere på nær Morten Kirk Olesen kommer på tavlen i dag, og han var skadet, siger Kristian Bonefeld efter kampen.

Hvor Skanderborg var de første til at tage point fra Aalborg, har de blandt andet også taget flotte point på udebane mod Sønderjyske. Fredericia startede omvendt sæsonen med at vinde hjemme mod GOG og i forrige kamp slog de Århus Håndbold med to mål.

Ligaen er ekstremt tæt i en sæson, hvor Aalborg er det eneste hold, der for alvor er trukket fra. Fra Ribe/Esbjerg på andenpladsen til Mors-Thy på den triste niendeplads er der blot tre point.

- Jeg kan ikke mindes, at den her liga har været så tæt nogensinde, som den er i år. Det er helt vildt. Der er så mange hold i middelpuljen.

- Og når vi spiller kampe mod Mors, bliver de ofte tætte. Det gør den også på torsdag. Denne liga handler om at holde styr på ens egen proces så længe som muligt. Man må ikke komme på slingrekurs, siger Skanderborg-cheftræner Nick Rasmussen.

Annonce

Flest scorede mål i denne sæson

Efter en træg start ved Skanderborg da også det klart bedste hold, hvilket måltavlen naturligvis også fortæller. Men efter de første ti minutter havde Skanderborg faktisk kun scoret en enkelt gang. Efter en timeout begyndte målene dog at vælte ind, hvilket de gjorde resten af kampen. Det var første gang i år, Skanderborg scorede 37 gange.

- Vi scorer en fire-fem lette mål efter den timeout, og vi gør egentlig det samme, som vi gør de første ti minutter, men vi får dem bare sendt ind bag Emil Tellerup. Efter vores hurtige mål begynder de at løfte forsvaret, og det gør, at der er masser af muligheder for at spille den ind til stregspillerne.

- Og Marcus Mørk spiller fremragende i dag. Når de ikke får løftet helt på ham, sender han den bare i kassen eller skaber plads til os andre, siger playmaker Morten Balling med reference til dagens topscorer Marcus Mørk, der scorede på samtlige af sine syv afslutninger.

Mandagens sejr mod Fredericia sender Skanderborg på syvendepladsen efter 10 kampe. På torsdag kan de dog blive overhalet af den direkte modstander fra Mors-Thy, som blot er et enkelt point efter skanderborgenserne.

Herrehåndboldligaen

Skanderborg Håndbold - Fredericia Håndboldklub 37-25 (17-10)

Skanderborg: Marcus Mørk 7, Mathias Bitsch 5, Cornelius Kragh 4, Morten Balling 4, Jonas Samuelsson 4, Nikolaj A. Nielsen 4, Kristian Bonefeld 2, Mads Kalstrup 2, Lars Skaarup 2, Matthias Smed 1, Jeppe Kjærulff 1, Mike Haack 1.

Fredericia: Kristian Stoklund 5, Kasper Young 4, Mathias Hedegaard 4, Nikolaj Vestergaard Mehl 3, Rasmus Meyer Ejlersen 3, Rune Hoyer 2, Martin Bisgaard 2, Jakob Frederiksen 1, Jakob Mikkelsen 1.

Kampen undervejs: 1-4, 6-5, 13-9, 21-13, 29-18, 33-22.

Redningsprocenter: Skanderborg: Kristoffer Laursen 41,46, Fredericia: Emil Tellerup 25,0, Jimmi Andersen 23,08.

Herrehåndboldligaen

 1. Aalborg - 17 point
 2. Ribe/Esbjerg - 13 point
 3. TTH Holstebro - 13 point
 4. Skjern - 13 point
 5. Bjerringbro/Silkeborg - 12 point
 6. Sønderjyske - 12 point
 7. Skanderborg - 11 point
 8. GOG - 10 point
 9. Mors-Thy - 10 point
 10. Fredericia - 9 point
 11. Aarhus - 8 point
 12. KIF Kolding - 6 point
 13. Lemvig-Thyborøn - 4 point
 14. Nordsjælland - 2 point
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Ældre kræver handling: Aarhus Kommunes eget tilsyn fandt ikke de alvorlige svigt på tre plejehjem

Aarhus

Med hovedet under armen ...

Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus For abonnenter

Ny kulegravning af plejehjem i Aarhus: Fællestræk i sager om plejesvigt skal undersøges

Annonce