Annonce
Danmark

Rygterne svirrer: Hvor er det forsvundne svindlerpar fra 'Kontant'?

Kim Thyge Bjerg og hans hustru Majken er velkendte på Giveegnen. De har både boet på Gadbjergvej og Torvegade. Kim Thyge Bjerg har foruden de mere lyssky forretninger også været aktiv i Give Fremad. Arkivfoto
Majken og Kim Thyge Bjerg har ikke blot boet til leje på Torvegade og efterladt regninger der. De har også i en kort periode forpagtet "Rytterstuen" på Ryttervangen og forsvandt med depositum og efterlod sig ubetalte regninger. Nu bor de måske i Bergamo i Norditalien.

Tirsdag aften tonede et særdeles kendt par fra Give-egnen frem på skærmen hos DR1.

Desværre var det i "Kontant". Og overskriften på den tilhørende beskrivelse af udsendelsen lød: "Leasingsvindler snød for millioner og stak af til Spanien i kundes bil."

Hovedpersonen i udsendelsen er Kim Thyge Bjerg, der ifølge DR har svindlet med leasing af personbiler i den dyre ende.

Blandt ofrene er angiveligt både private kunder, leasingselskaber og andre som eksempelvis transportfirmaer. De private kunder har ofte betalt et depositum plus den eller de første måneders leasingafgift til Kim Thyge Bjerg. Nogle af bilerne har aldrig eksisteret andre steder end i Kim Thyge Bjergs leasingselskaber.

Dem er der til gengæld flere af, både med Kim Thyge Bjerg og hustruen Majken Thyge Bjerg som ejere og legale indehavere af.

Ifølge Kontant er kunder, leverandører og selskaber blevet snydt for millioner af kroner. Det går sjældent i længden, og det gjorde det heller ikke for Majken og Kim Thyge Bjerg, der angiveligt startede leasingsvindlen i sommeren 2018.

Annonce
Jeg har ikke noget at sige af rigtig mange årsager og ønsker ikke at optræde. Jeg kender godt det program, og jeg ønsker ikke at deltage. Det danske retsvæsen skal afgøre det her og ikke et tv-program.

Kim Thyge Bjerg til DR Kontant

Forsvandt

- I løbet af et halvt år fra sommeren 2018 og frem til årsskiftet er bunken af ubetalte regninger og utilfredse kunder og leasingselskaber vokset så stor, at Kim Thyge Bjerg til sidst trækker stikket på det hele, slukker alle telefoner og går under jorden, lyder det ifølge DR.

Svindlen er sket gennem tre forskellige selskaber. ”Find2Lease”, ”Au2link” og ”Supreme Leasing” er alle ejet af Kim Thyge Bjerg eller hans hustru Majken. Alle forurettede kunder og leasingselskaber pointerer dog, at de udelukkende har gjort forretninger med Kim Thyge Bjerg, og at det er ham, der er ansigtet udadtil.

De to første selskaber er tvangsopløst, men ifølge Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) eksisterer "Supreme Leasing" fortsat. Her tiltrådte Kim Thyge Bjerg som direktør 24. juni 2018. Ifølge virksomhedsregistret er selskabet 100 procent ejet af Majken Thyge Bjerg, og seneste ændringsdato er netop 24. juni 2018, hvor Kim Thyge Bjerg tiltræder som direktør.

Ifølge "Kontant" er parret forsvundet til Spanien, hvor de imidlertid også er forsvundet fra. Men rygter vil også vide, at de befinder sig i Norditalien.

"Rytterstuen"

Det er ikke nødvendigvis kun rygter. Ifølge CVR er Kim Thyge Bjerg direktør i "Supreme Leasing ApS" med adresse på Via Milano 3 i Bergamo. Ændringsdatoen er fortsat 24. juni 2018.

Men leasingen af biler er ikke det eneste, ægteparret Majken og Kim Thyge Bjerg har beskæftiget sig med. De har også begge været involverede i selskabet "Wauwkids IVS" der er tvangsopløst, ligesom Kim Thyge Bjerg har haft selskabet "Sports Icon IVS", der også er tvangsopløst.

Majken Thyge Bjerg har også haft selskabet "Dans nær dig" med base på Gadbjergvej 15 i Gadbjerg. Det selskab er ophørt, tilsyneladende på normal vis.

Parret har også i en kort periode forpagtet "Rytterstuen" på Ryttervangen i Give. Den blev forpagtet af Karl E. Henriksen i sommeren 2015. Men i marts 2016 var forpagterne pludselig væk.

Det samme var de penge, der var betalt i depositum for at leje lokalerne til private fester. I et enkelt tilfælde var der endda betalt depositum to gange, da lokalerne var dobbeltbookede.

Carl E. Henriksen måtte udrede trådene og stod tilbage med ubetalte regninger.

Det samme gjorde Orla Andersen, der lejede en ejendom på Torvegade ud til parret.

Kim Thyge Bjerg har dog også markeret sig på plus-siden i Give, blandt andet som målmandstræner i Give Fremad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce