Annonce
Sport

Det fynske fort er svært at erobre

Tobias Møller og Peter Lund får i sidste øjeblik stoppet Aalborg Håndbolds Janus Smarason. Onsdag aften skal de to århusianske spillere forsøge at stoppe det fynske kontratog på Fyn. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Kun tre hold formåede at tage point i Gudmehallen i sidste sæsons udgave af grundspillet i herrernes håndboldliga. Århus Håndbold har ikke vundet over fynboerne i de seneste ni kampe, men har en tro på, at de kan sparke døren ind til den sydfynske bastion.

HÅNDBOLD: I sidste sæsons udgave af grundspillet var det kun tre ud af ligaens 13 modstanderhold, som formåede at tage point med fra Gudmehallerne. Bjerringbro-Silkeborg, Sønderjyske og Skanderborg fik lov til at synge sejrssang i omklædningsrummet, mens de resterende 10 udehold måtte rejse fra Sydfyn uden gevinst.

Sådan har det været i lang tid. Ikke mindst for Århus Håndbold, som har haft sine problemer med holdet fra Fyn.

- Det er som at komme ned til et fort. De har virkelig en god base nede på Sydfyn. Folk sidder tæt på banen og atmosfæren er bare ikke sjov for et udehold, siger Århus Håndbolds anfører Peter Lund.

- Det er også et godt hold. Du kan sagtens være med i kampene, men det hele kan også vende hurtigt, og får de først publikum med, så koger det på kort tid. Får de den mindste form for medgang, så har de hele hallen med. Når hallen ikke er større, så bliver det hurtigt voldsomt, og det tror jeg, kan påvirke mange udehold. Det er en af de sværeste udebane i Danmark, lyder det fra anføreren.

Annonce

Umiddelbart tryk fra tilskuerne

Fløjspiller Tobias Torpegaard Møller kender Gudmehallen rigtig godt. Inden sit skifte til Århus Håndbold i sommeren 2017 var han i mange år fast inventar på venstrefløjen i det fynske tempotog.

- Det er noget helt specielt i de her mindre haller, hvor der er nogle engageret tilskuere, som godt kan lide at skabe en atmosfære. Det kan skabe en lidt presset stemning hos et udehold. Det er fedt for hjemmeholdet, men man skal ikke være blind for, at det også sætter dem under pres. Tilskuerne i Gudme skal nok fortælle dig, hvis du ikke leverer varen, siger Tobias Møller.

- Det er den umiddelbare reaktion der kommer, hvis der sker noget godt. Reaktionen på et mål til GOG eller et brændt straffe til modstanderen, hvor hele hallen bryder ud i et samlet brøl. Det er et enormt tryk, som opstår i det moment, men det er også fedt som modstander at mærke. Det synes jeg i hvert fald. Jeg synes bare, at det kunne være sjovt at komme derned og lukke munden på dem.

Den fornøjelse har han ikke fået endnu. Det var tæt på i kvartfinalen i pokalturneringen i efteråret 2017, men det er efterhånden et stykke tid siden, at Århus Håndbold har taget en sejr mod de gule. Faktisk er de seneste ni kampe endt med en sejr til GOG.

- Mod et hold der løber så hurtigt som GOG gør, skal vi have fundet frem til, hvordan vi får brugt vores kompetencer uden at køre os selv helt ned. Vi har vist, at vi kan være med mod de bedste. Vi spillede faktisk bedre Aalborg gjorde i første halvleg i den seneste kamp. Det er det, vi skal tage med os, og så skal vi glemme alt om det der GOG-Århus Håndbold kompleks. Det er et andet hold de har i år, ligesom vi har et andet hold i år, som står langt tættere sammen, fordi vi er færre der spiller meget.

- Du kan ikke bare tænke, at der er en anden som tager over for dig, for det er der bare ikke her. Der skal leveres, og leverer du ikke, må du bare prøve igen. Det tror jeg er til vores fordel. Jeg tror ikke, at det er det mentale, det handler om, men mere om at få fordelt vores resurser rigtigt.

GOG er kendt som et stærkt kollektiv med nogle store individualister i unge navne som Lasse Møller og Emil Lærke, der trækker en stor del af læsset i angrebsspillet.

- Det er stadig et hold, som står godt i forsvaret. Det så vi også i deres kamp mod Kristianstad, hvor der bare lige skulle et par redninger til og så var de i front. De er stadig et kontrahold, så kan vi få løbet hjem og få styr på individualisterne, så er vi nået langt. Men det er stadig en udfordring bare at nå hjem, for det går virkelig stærkt, siger Tobias Torpegaard Møller.

To mand til Lasse Møller

En af dem der skal tæmme den fynske offensiv, bliver Peter Lund. Han kan meget vel blive manden, der skal stå overfor Lasse Møller.

- Han kan lidt af det hele. Han mestrer duel spillet til det ypperste. Han trækker altid to mand med sig og formår altid at få spillet bolden videre, selv i pressede situationer. Derfor skal der nogle gange halvanden mand til at stoppe ham, men vi vil prøve at gå hårdt til ham og forsøge at kyse ham. Det er et bredt hold, men han skal have lidt ekstra fokus, siger Peter Lund og tilføjer, at en succesoplevelse på Fyn vil være godt for århusianernes mandskab.

- Det vil give rigtigt meget til et hold som vores. Jeg synes, at vi har haft en rigtig fin opstart. Selvtilliden er god i truppen lige nu, men det vil uden tvivl give et ekstra boost til holdet, hvis vi kan tage point i Gudme. Jeg synes også, at vi har bevist, at vi har spillet til at gøre det, siger han.

Onsdagens kamp spilles klokken 19.00 i Gudmehallernes hal 1.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce