Annonce
Aarhus

Det går derudad: Ildsjælspris giver opbakning og stolthed

Christine Winding-Lauritzen er blevet fast ansat i BMI, og aktiviteterne stiger og stiger. Foto: Michael Svenningsen
Hæsblæsende aktivitet i Beder-Malling Idrætsforening, der blev Årets Ildsjæl 2018 for Christine Winding-Lauritzens indsats i Café Klubånd.

AARHUS: Der har været nok at bruge de 25.000 kroner, Christine Winding-Lauritzen sidste år fik som årets Ildsjæl, til. BMI, hendes klub, er i en hæsblæsende udvikling, hvor der hele tiden kommer nye aktiviteter og flere frivillige til. Og alle aldersklasser er med.

I den kommende weekend går en flok af frivillige i gang med at bygge en ny, stor legeplads, en Tarzan-bane, i Egelund. Den koster omkring 50.000 kroner, så pengene fra Ildsjælsprisen slår ikke til. Men andre har været villige til at lægge i kassen, blandt andet Lions Club Malling. BMI og Café Klubånd har også fået Aros Forsikring som sponsor, og det batter også.

Siden 1. februar har Christine Winding-Lauritzen været fast ansat i projektet for penge, BMI har fået fra Danmarks Idræts Forbund. Det har sat yderligere skub i aktiviteterne.

Annonce

Ildsjælsprisen har betydet meget. Vi mærker øget opbakning, opmærksomhed og stolthed, og flere frivillige melder sig.

Christine Winding-Lauritzen

Stolthed

- Ildsjælsprisen har betydet meget. Vi mærker øget opbakning, opmærksomhed og stolthed, og flere frivillige melder sig til at give en hånd. Børnefamilier, som flytter hertil, melder sig også, og i det hele taget fornemmer vi en stigende interesse fra folk til at engagere sig. Vi har en del åbne aktiviteter, hvor man ikke behøver at være medlem af BMI, og de har også stor tilslutning, siger Christine Winding-Lauritzen.

BMI har også startet fire nye aktiviteter. Det er floorball, orienteringsløb, brætspil og e-sport

- 30. april holdt vi et stort borgermøde i samarbejde med DGI om, hvordan vi skaber det gode ungeliv i Beder og Malling. Over 130 unge og voksne var med. Derudover deltog, Aarhus Kommune, Aarhus Politi, DOMI, Malling Kirke, Lions Club Malling samt skolebestyrelsen fra Beder og Malling, siger Christine Winding-Lauritzen.

At være tryg i området

Hun glæder sig også over, at der er et styrket samarbejde med skolerne i Beder og Malling, hvor BMI i år blandt andet skal holde lokalt Skole-OL og Klimadag samt levere aktiviteter til skolernes Motionsdag.

- Vi er i gang med at udvikle et katalog over indsatser, som skal gøre det fedt og trygt at være ung i vores by, alt fra Natteravnskorps, skater-faciliteter, opgradering af de unges mødesteder og så videre. Det sker i samarbejde med ungdomsklubberne i Beder og Malling, forklarer hun.

I alt har de samlet sponsorater på over 80.000 kroner. til alt fra borgermøde, sansemotorikbanen, der også kaldes Tarzan-banen, ungeaktiviteter, forhindringsbane, orienteringsløb, e-sport osv.

- Vi har øget antallet af aktiviteter, så der lige nu er en bred palmette, alt fra barselscafé, familiesøndage, Borgerboost, hyggerum for de unge, rulledisco, borgermøder, irsk aften osv.

- Der er folk, som selv henvender sig. I forbindelse med projekt et aktivt idrætscenter har vi nu en frivillig, som ønsker at udbrede kendskabet til ældreaktiviteterne og sætte nyt i gang, og en forældregruppe arbejder med daginstitutionspladser i samarbejde med Aarhus Kommunes Børn og Unge, siger Christine Winding-Lauritzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce