Annonce
Aarhus

Stor stigning i antallet af smittede i Aarhus

Der er indført tvungen mundbind i den kollektive trafik i Aarhus, men antallet af smittede er igen steget. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der er det seneste døgn - fra torsdag til fredag - registreret 77 nye tilfælde af COVID-19 i Aarhus. Det høje antal skal dog ses i lyset af, at det samtidig er foretaget omkring dobbelt så mange test som i de forudgående døgn.
Annonce

AARHUS: Efter en uge hvor antallet af nye COVID-19-tilfælde i Aarhus langsomt, men sikkert lignede et tal, der dagligt faldt, er fredagens tal fra Statens Serum Institut ikke god læsning.

Der er siden torsdagstallene registreret 77 nye smittede i Aarhus. Det er det næsthøjeste antal registrerede, siden smittetallet igen blussede op i Aarhus - kun overgået af 79 nye smittede sidste lørdag.

En del af forklaringen på stigningen skal formentlig findes i, at antallet af testede er væsentligt større end de foregående dage. 4.689 er blevet testet i forbindelse med dagens resultat fra Statens Serum Institut og det er mere end en fordobling i forholdt til de to forgående målinger, hvor henholdsvis 2.187 og 2.362 var testet.

I kommunerne rundt om Aarhus er det kun Skanderborg, der har en mærkbar stigning - nemlig på fire nye smittede, så det samlede tal der er oppe på 74. Norddjurs har en ny smittet så der i kommunen er 16 smittede. I både Favrskov (41), Syddjurs (30) og Odder (under 10) er tallet uændret.

Der er i alt registreret 165 nye smittetilfælde i Danmark fra torsdag til fredag. Antallet af indlagte stiger med 1 til 14, men der er ingen nye dødsfald.

Stigningen i registrerede smittede i Aarhus

Fredag 14. august: 77 nye smittede

Torsdag 13. august: 39 nye smittede

Onsdag 12. august: 44 nye smittede

Tirsdag 11. august: 56 nye smittede

Mandag 10. august: 40 nye smittede

Søndag 9. august: 72 nye smittede

Lørdag 8. august: 79 nye smittede

Fredag 7. august: 68 nye smittede

Torsdag 6. august: 39 nye smittede

Onsdag 5. august: 42 nye smittede

Tirsdag 4. august: 27 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce