Annonce
Aarhus

Det går stærkt: 4000 billetter tilbage til fodboldlandskamp i Aarhus

Danmarks Pione Sisto (23) scorer til 1-0 og jubler sammen med Danmarks Mathias Zanka Jørgensen (13) under venskabskampen mellem Danmark og Panama på Brøndby Stadion, torsdag den 22. marts 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Selv om konflikten mellem Spillerforeningen og DBU endnu ikke er løst, er der godt gang i billetsalget til landskampen mellem Danmark og Wales, der skal spiller i Aarhus, væk.

AARHUS: Hvis du har tænkt dig, at du skal tilbringe søndag 9. september på Ceres Park i Aarhus, mens du ser det danske herrelandshold i fodbold give deres walisiske modstykke tørt på, skal du til at overveje at købe billet.

Lige nu er der solgt 15.000 af de 19.000 billetter til kampen mellem Danmark og Wales, der efter planen skal spilles i Aarhus søndag 9. september.

- Det går hurtigt i øjeblikket, så man skal nok ikke vente for længe med at sikre sig billet til kampen mod Wales, lyder det fra kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer.

Kampen er en del af den nye turnering for de europæiske landshold, Nations League.

- Der er altid god stemning i Aarhus, så det bliver fantastisk at se så mange landsholdsfans på stadion. Det bliver vigtigt med en god opbakning til den første kamp i Nations League, siger Jakob Høyer.

Annonce

Et lille men

Der er dog et lille men.

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen forhandler i øjeblikket, og de har endnu ikke en aftale på plads for de danske landsholdsspillere.

En ny aftale skal være på plads inden 1. september, hvis ikke landskampene mod Slovakiet og Wales 5. og 9. september skal komme i alvorlig fare.

Den største knast omhandler de kommercielle rettigheder.

DBU ønsker at benytte spillerne mere i reklamesammenhæng for at øge indtjeningen. Spillerne ønsker ikke, at reklamefremstød i landsholdssammenhæng konflikter med deres individuelle sponsorater med konkurrerende virksomheder til landsholdets sponsorerer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce