Annonce
AGF

Det gør nas i AGF lige nu, men det er simpelthen for ringe, at holdet ikke kan levere bedre, når de står med muligheden for at lukke sæsonen ned

Oliver Lund i græsset på Vejle Stadion. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Nå, men så tog AGF da lige et skridt mere baglæns. Mod nedrykningsstregen. Dybet.

Seks point havde århusianerne til Vejle inden torsdagens indbyrdes opgør på Vejle Stadion, og skulle derfor blot bruge et enkelt point for at sikre overlevelse, endnu en sæson i Superligaen.

Alle kort på AGF-hånden, men den rystede, det gjorde hele kroppen vist, hjemmeholdet vandt 1-0, og nu er fanden så løs på Stadion Allé, der resterer blot to kampe, afstanden er barberet ned til tre point.

Annonce

Og hvad skal det ikke ende med?

AGF'erne kendte altså nok engang slet ikke deres besøgelsestid, og selvom de fortsat står i en langt mere fordelagtig situation end rivalerne i de røde trøjer - reelt har AGF et ekstra point at tære af, da de har et markant bedre målregnskab end Vejle - så bimler og bamler de røde lamper inde i "kontrol"-centeret, for AGF ligner ikke et hold, der ved, hvordan de skal kunne vinde en fodboldkamp. Selv ikke mod de dårligste hold i rækken.

Og det er så her, at vi lige tilføjer, at AGF netop nu er det dårligste hold i Superligaen.

Vi snakker nu 12 kampe i træk uden sejr til AGF. 12 kampe. Det er voldsomt. Og de har i 2022 fået et point i tre kampe mod netop Vejle. Av, en vingummi.

Hvad gik galt - igen?

Det meste. Næsten alt, faktisk.

De gode takter fra 1-1-triumfen mod Sønderjyske fem dage tidligere, følelsen af et vendepunkt, blev påkørt frontalt på Vejle Stadion. Det var naivt forsvarsspil, uforståelige boldtab, manglende afstemthed kæderne imellem, og der var brændte chancer, to helt store af slagsen - og igen alt for mange spillere, der slet ikke ramte niveau.

Det var ikke nok. Det var ikke helhjertet. Det var simpelthen for ringe.

Og det var altså et decimeret hjemmehold, AGF mødte: Arbnor Mucolli ude med karantæne, Allan Sousa på bænken. Vejlensernes to bedste offensive kort. Det lå da til højrebenet i det mindste at slæbe remis med hjem. Og altså: Sidst Vejle spillede på eget græs, tabte de 0-3 til Sønderjyske.

AGF'erne leverede egentlig igen, som mod Sønderjyske søndag, en ganske lovende indledning på kampen, virkede fulde af energi, opportunisme og mandsmod (hvis man ikke må skrive det mere, indsæt selv menneskemod), Mikael Anderson drev bolden hidsigt frem et par gange, satte gode ting op med legekammeraten Jon Dagur Thorsteinsson i den århusianske venstreside, men det blev sådan noget lige ved og næsten - og så rendte vejlenserne efter 14 minutters moslerier så op i den anden ende og bragte sig foran 1-0.

Det så alt for nemt ud:

Tobias Mølgaard førte bolden frem med Thorsteinsson halsende efter sig, skiftede den til modsatte side, hvor Miiko Albornoz løb lidt videre med den, og sendte den ind foran AGF-målet, hvor et skævvredent forsvar lod græske Dimitris Emmanouilidis stå helt alene. Mål.

Det samme skete kort efter, forsvaret havde ingenlunde læst på lektien, men denne gang var Jesper Hansen årvågen i målet.

AGF havde også deres muligheder i opgøret - både Jon Dagur Thorsteinsson og Mikael Anderson kunne og burde have scoret efter pausen, men det var nu ikke ufortjent, at vejlenserne halede alle tre point ind - og altså fortsat lever i kampen om overlevelse.

For de sled og slæbte, ville det åbenbart bare mere end de dyre drenge fra Aarhus - og det må da vække dybe bekymringer: Holdet, spillerne, lignede ikke en flok, der bare ville lukke sæsonen, snakken om nedrykning ned, men mere en flok, der bare håbede på det bedste.

Det var ikke nok. Det var ikke helhjertet. Det var simpelthen for ringe.

Men de får så en ny chance på søndag, hvor turen går til Viborg. Lugter det af tre point? Nah...

De kan jo så håbe på, at Vejle snubler på kunstgræsset i Farum. Men de kan jo sådan også bare afgøre det selv, AGF.

Det burde være en ønskeposition, men er det slet ikke for det her hold.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Debutant med godkendt indsats i sæsonens sidste kamp

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Debat

De uuddannede og skæve eksistenser kommer også: Og vi skal hjælpe alle flygtninge alt det, vi kan

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Østjylland

Søndag aften begyndte en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Annonce