Annonce
Østjylland

»Det giver så meget til børnene«

Dagplejer Pernille Pålman Knudsen har efterhånden svært ved at finde plads i flagstangen hos Lykkegårdens Private Dagpleje ved Mørke.

Dagplejer Pernille Pålman Knudsen har efterhånden svært ved at finde plads i flagstangen hos Lykkegårdens Private Dagpleje ved Mørke.

I vinters røg det lilla flag fra DGI til tops, og nu har det fået selskab af Friluftsrådets grønne flag som symbol på, at dagplejen nu er en naturdagpleje.

Den første private af sin slags i Syddjurs Kommune.

»Det er skønt. Jeg kan mærke på børnene, at de glæder sig til at komme ud i naturen hver eneste dag, og det samme gør jeg,« siger Pernille Pålman Knudsen, da hun fik besøg af borgmester Claus Wistoft, der medbragte det store grønne flag.

»Det er rigtig positivt, at vi har nogle private dagplejere, der gør noget for at specialisere sig, så de har noget at brande sig på i den interne konkurrence. Det er ikke gratis eller nemt, så det er meget positivt, at de bruger tid på det,« siger Claus Wistoft (V).

Pernille Pålman Knudsen har allerede planlagt næste mål, da hun er blevet optaget - som én ud af 40 på landsplan - til at deltage i Friluftsrådet nye projekt »Spring ud i naturen«, hvor der skal fokus på motorik, bevægelse og sundhed med naturen som løftestang i landets dagtilbud.

»Der får jeg heldigvis ikke et flag, for så vil jeg løbe tør for plads. Men jeg får mulighed for at blive en ambassadør for projektet, så jeg kan give min viden videre til lokalsamfundet,« forklarer Pernille Pålman Knudsen.

Og hos forældrene til de fem børn, som går i Lykkegårdens Private Dagplejer er der stor begejstring for de ting, som Pernille Pålman Knudsen hver dag udfordrer deres børn med.

»Emilia vil slet ikke indenfor, når vi kommer hjem. Det er bare ud og lege i naturen. Det kan godt være, at det er lidt hårdt for os forældre, men hun er bare så dejligt naturlig træt om aftenen,« siger Betina Nielsen, mor til Emilia på to år.

»Vi fik plads hos Pernille, inden hun var begyndt på alt det her, så vi har virkelig kunnet se, at det har givet Emilia en masse gode oplevelser. Jeg frygter dog, at vi kommer til at slås med en masse kryb, for hun er virkelig blevet begejstret for alt i naturen,« smågriner Betina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce