Annonce
Debat

Det grønne liv ved byen

Det vil være rigtig godt, hvis de, der bedst kan lide at leve på den måde, får en mulighed.

En storby bør være mangfoldig og give adskillige muligheder for, at borgerne kan bo og indrette sig. Mens Aarhus i de kommende mange år brager derudad med befolkningstallet og gør alt for at skabe så mange boliger som muligt, er det befriende, at der er mennesker, som tænker anderledes.

Mest handler det for politikere, entreprenører og bygherrer lige nu om at bygge i højden for at få plads til alle. Og at udnytte ethvert område så tæt på centrum som muligt til boliger for mange af dem, der gerne skulle komme hertil andre steder fra. Og for dem, der vokser op her og på et tidspunkt er klar til at flytte for sig selv.

Vi skaber plads for dem, men heldigvis er der også mennesker, som tænker på konsekvenserne og de behov, der opstår deraf.

Annonce

Det er befriende, at et par entreprenante herrer i byen lægger op til et nyt område, en del af fremtidens by, hvor fællesskab er et nøgleord, og hvor der bliver plads til og muligheder for at gøre noget helt andet end at leve et mere fortravlet liv i midtbyen med bolig på sjette sal eller lidt uden for centrum i de typiske områder med parcelhuse.

Der er forskel på folk, og arkitekt Søren Leth og direktør i Innovation Lab, Kim Bisgaard, præsenterer i denne tid nogle spændende tanker og planer om en anderledes by i Årslev i nærheden af Brabrand.

Her foregår allerede en hel del for dem, der kan lide frisk luft, grønne omgivelser og jord under neglene.

Der er en slags fælles kolonihaver og jord, der kan dyrkes.

Og i en tid, hvor deleøkonomi er et mantra og et modeord for mange, er det oplagt at øge området, som Leth og Bisgaard ønsker. De vil lave en mindre by med boliger, som er til at betale for unge familier, fælles områder at færdes på og at dyrke - og når man deles om områder og dyrkningen, bliver prisen naturligvis lavere.

Det vil være rigtig godt, hvis de, der bedst kan lide at leve på den måde, får en mulighed.

Og så er det fint, at der også gerne skulle blive plads til lejeboliger, og at andre boliger bliver en kombination af kolonihaver og sommerhuse, egentlig med samme funktion, som kolonihaverne har i dag: At byfolk kan komme ud i det grønne i huse, de ikke kan bo i hele året, men i den tid, hvor vejret appellerer til at være ude, og hvor jorden samtidig kan dyrkes.

For kommunens byplanlæggere er det virkelig værd ikke kun at give planerne en tanke, men også en chance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce