Annonce
Byudvikling

Det gule bindingsværkshus i Mindegade er væk: Nu skal nabobygningen også jævnes med jorden

Det gule bindingsværkshus i Mindegade 12 A er nu revet ned. Aarhus Byråd modtog mange protester mod planen om at tillade nedrivningen til fordel for et nyt kontorhus, men i sidste ende gav et flertal af politikerne grønt lys. Foto: Henrik Ask

AARHUS: Det har ikke skortet på hovedrysten og indædte protester.

Men nu er det endegyldigt slut for det gamle bindingsværkshus i Mindegade 12 A i Aarhus.

Maskiner og håndværkere har revet huset ned til soklen, og der er kun murbrokker tilbage.

Annonce

Nedrivningen af det gule hus med rødder i 1600-tallet er på ingen måder gået ubemærket hen. I forbindelse med en høring om nedrivningen modtog Aarhus Kommune 160 indsigelser, der protesterede mod afskeden med den markante bygning.

Men i sidste ende valgte Aarhus Kommune at give den nødvendige tilladelse til nedrivning, så grunden bliver ledig til opførelsen af et stort og op til otte etager højt kontorhus.

Historisk bygning

Bindingsværkshuset i Mindegade var forhus til en gammel og delvist nedrevet købmandsgård.

Mindegade 12 A blev også kendt som hjemsted for Det Nye Demokraten, der var et forsøg på i begyndelsen af 1980’erne at genoplive dagbladet Demokraten.

Senest har Blå Kors benyttet adressen som nødherberg.

Bygningen var registreret som bevaringsværdig. Men dog kun i kategori 3, som ikke per automatik er en forhindring for nedrivning

Kommunen har i lokalplanen for nybyggeriet vurderet, at der er så lidt af det oprindelige hus i Mindegade tilbage, at det ikke behøvede at blive bevaret.

Annonce

Nu gælder det Jomsborg

Byggeriet af det nye kontorhus påvirker flere bygninger i området.

Det gælder ikke mindst Jomsborg, som også rives ned. Bygningen har i over 100 år været nabo til det gule bindingsværkhus, og den er nu hegnet ind som tegn på, at det snart bliver alvor.

Jomsborg var færdigbygget i 1910. Nu skal det rives ned. Foto: Henrik Ask

Bygningen stammer fra 1910, da den stod klar med butikker, kontorer, restaurant og lejligheder.

Temaet for den markante bygning på Europaplads er Vikingetiden. Derfra kommer navnet Jomsborg, som er en borg eller fæstningsby beskrevet i Jomsvikingernes Saga.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce