Annonce
Østjylland

»Det handler ikke kun om økonomi«

<p>Udvalgsformand Frands Fischer er ærgerlig over en mulig lukning af Himmelbjerggården. Arkivfoto: Bollerup</p>

Anklage om, at kommunerne kun tænker på penge, når de skal anbringe børn og unge med særlige behov, afvises af udvalgsformand Frands Fischer.

Himmelbjerggården er indstillet til lukning, da kun en tredjedel af den regionale døgninstitutions pladser i øjeblikket bliver brugt, og stedet kører med millionunderskud.

Ifølge Region Midtjyllands leder af Specialområde Børn og Unge, Erik Corfitz Petersen, skyldes den lave belægning, at kommunerne oftere og oftere vælger plejefamilier frem for døgninstitutioner.

I Århus Stiftstidende onsdag beskyldte regionsmedlem for Enhedslisten Henrik Qvist oven i købet kommunerne for udelukkende at kigge på økonomien, når det drejer sig om børn og unge med særlige behov. Det afviser formand for Undervisnings- og Børneudvalget i Skanderborg Kommune, Frands Fischer (S), på Skanderborgs vegne.

Annonce

»Siden Barnets Reform i 2010 har der været større fokus på det enkelte barns behov og dermed synet på anbringelser. Der er for eksempel langt flere netværksanbringelser, som videnskaben peger på har stor betydning. Vi kigger på barnets tarv, så det handler bestemt ikke kun om økonomi. Man kan altid angribe os for kun at tænke på penge, når nu netværksanbringelserne er billigere, men et holdningskifte er altså også en del af udviklingen,« siger udvalgsformanden.

Kun få i Skanderborg

At Himmelbjerggården er indstillet til lukning ærgrer alligevel Frands Fischer.

»Som politiker i Skanderborg gør det mig ked af det, men vi har ikke selv været de største kunder. Vi har ikke mange børn med så særlige behov i Skanderborg, men når vi har haft, har vi da brugt den. Det ville blive alt for dyrt, hvis vi selv skulle stå for det med egen bemanding,« siger han.

Søren Skjødt, formand for Foreningen af Danske Døgninstitutioner, foreslår, at kommunerne laver partnerskaber om at drive en fælles døgninstitution. Hvad siger du til den idé?

»Det er et prisværdigt forslag, og jeg deler hans logik. Men forslaget skal nok rettes mod andre end lige Skanderborg. Som en af de mest velbeslåede kommuner i Jylland har vi ikke mange børn og unge med helt særlige behov, og i mange perioder har vi slet ingen.«

Annonce

Hvorfor lige den?

Selvom Frands Fischer umiddelbart ikke kan pege på et alternativ, er han skuffet over, at det lige netop er Himmelbjerggården, der indstilles til lukning.

»Et hæderkronet sted i så fantastiske naturomgivelser og med så mange gode historier. Jeg synes, det er ærgerligt,« lyder det.

Regionsrådet tager stilling til lukningen af Himmelbjerggården 25. maj. Hvis lukningen bliver en realitet vil de tilbageværende børn og unge få tilbudt pladser på andre af regionens institutioner.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favorit spisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Alarm 112

Kæmpe brand hos P. Olesen: Det ser værre ud, end det er, siger direktør

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce