Annonce
Østjylland

»Det handler ikke kun om økonomi«

<p>Udvalgsformand Frands Fischer er ærgerlig over en mulig lukning af Himmelbjerggården. Arkivfoto: Bollerup</p>

Anklage om, at kommunerne kun tænker på penge, når de skal anbringe børn og unge med særlige behov, afvises af udvalgsformand Frands Fischer.

Himmelbjerggården er indstillet til lukning, da kun en tredjedel af den regionale døgninstitutions pladser i øjeblikket bliver brugt, og stedet kører med millionunderskud.

Ifølge Region Midtjyllands leder af Specialområde Børn og Unge, Erik Corfitz Petersen, skyldes den lave belægning, at kommunerne oftere og oftere vælger plejefamilier frem for døgninstitutioner.

I Århus Stiftstidende onsdag beskyldte regionsmedlem for Enhedslisten Henrik Qvist oven i købet kommunerne for udelukkende at kigge på økonomien, når det drejer sig om børn og unge med særlige behov. Det afviser formand for Undervisnings- og Børneudvalget i Skanderborg Kommune, Frands Fischer (S), på Skanderborgs vegne.

Annonce

»Siden Barnets Reform i 2010 har der været større fokus på det enkelte barns behov og dermed synet på anbringelser. Der er for eksempel langt flere netværksanbringelser, som videnskaben peger på har stor betydning. Vi kigger på barnets tarv, så det handler bestemt ikke kun om økonomi. Man kan altid angribe os for kun at tænke på penge, når nu netværksanbringelserne er billigere, men et holdningskifte er altså også en del af udviklingen,« siger udvalgsformanden.

Kun få i Skanderborg

At Himmelbjerggården er indstillet til lukning ærgrer alligevel Frands Fischer.

»Som politiker i Skanderborg gør det mig ked af det, men vi har ikke selv været de største kunder. Vi har ikke mange børn med så særlige behov i Skanderborg, men når vi har haft, har vi da brugt den. Det ville blive alt for dyrt, hvis vi selv skulle stå for det med egen bemanding,« siger han.

Søren Skjødt, formand for Foreningen af Danske Døgninstitutioner, foreslår, at kommunerne laver partnerskaber om at drive en fælles døgninstitution. Hvad siger du til den idé?

»Det er et prisværdigt forslag, og jeg deler hans logik. Men forslaget skal nok rettes mod andre end lige Skanderborg. Som en af de mest velbeslåede kommuner i Jylland har vi ikke mange børn og unge med helt særlige behov, og i mange perioder har vi slet ingen.«

Annonce

Hvorfor lige den?

Selvom Frands Fischer umiddelbart ikke kan pege på et alternativ, er han skuffet over, at det lige netop er Himmelbjerggården, der indstilles til lukning.

»Et hæderkronet sted i så fantastiske naturomgivelser og med så mange gode historier. Jeg synes, det er ærgerligt,« lyder det.

Regionsrådet tager stilling til lukningen af Himmelbjerggården 25. maj. Hvis lukningen bliver en realitet vil de tilbageværende børn og unge få tilbudt pladser på andre af regionens institutioner.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lørdagens coronatal: Trods mange vaccinerede fortsætter corona med at udfordre i Smilets By

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Musah i exit på 100 meter: Blev hurtigt hylet ud af den

Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Annonce