Annonce
AGF

Det handler om at holde sig til ilden. Det ved Jesper Juelsgård alt om

Jesper Juelsgård fik ti Superliga-kampe i AGF-trøjen i efteråret. Han håber selvsagt på flere i de kommende måneder. Foto: Ole Nielsen.
AGF-stopperen har efterhånden vænnet sig til ikke at stå først for ved kagebordet i AGF. Men han brokker sig ikke, og er fortrøstningsfuld i forhold til spilletid i foråret.

FODBOLD: Lyskesmerter har drillet Jesper Juelsgård i vinteropstarten, hvorfor den 31-årige forsvarsspiller ikke ligefrem er røget længere frem i køen i forhold til spilletid i det centrale AGF-forsvar.

Og den tidligere FC Midtjylland- og Brøndby-spiller var heller ikke en del af truppen til søndagens aflyste opgør mod Randers FC, ligesom han ikke kom i kamp i mandagens reserveholdskamp mod AaB, hvor cheftræner David Nielsen stillede med næsten fuldt kavaleri

Lige nu og her er det Niklas Backman og Frederik Tingager, der er på holdkortet, så Juelsgård skal kæmpe med unge Sebastian Hausner om rollen som førstereserve.

Hvordan ser han selv på sine muligheder for at komme på græs i foråret?

- Jeg prøver at holde mig til ilden. Jeg vil spille. 100 procent. Og det er også det, jeg går efter. Men det er da klart, at i og med, at vi har gjort det så godt i efteråret og holdet har vundet så mange kampe, er det også svært at ændre på det, lyder det fra Jesper Juelsgård, der i efteråret var på banen i halvdelen af de 20 Superligakampe – otte fra start.

- Men jeg har også fundet ud af, hvis man ser på de sidste tre kampe før jul, at det lige pludselig kan gå stærkt. Den ene kamp var jeg helt ude af truppen, den næste kommer jeg ind efter en halv time, og sidder så på bænken i den sidste mod FC Midtjylland. Så det handler om hele tiden at holde sig klar, for der kan hurtigt blive brug for én, siger han.

Jesper Juelsgård forlængede i sommer, få uger før kontrakt-udløb, sin aftale med AGF frem til sommeren 2022.

Så han har ikke travlt.

- Jeg tror på mig selv, og synes, at jeg har nogle ting i mit spil, der kan tilføje noget positivt til holdet, og som gør, at jeg kan spille fra start. Og det er med at få vist det til træning og så ellers holde sig skadesfri. Det skal jo gerne være svært for cheftræneren, når han skal stille sit hold.

Du har vel også vist før, at du er klar til at træde til, når der bliver peget på dig?

- Ja, jeg synes jo ikke, at de tre og et halvt år jeg nu har været i klubben, har været en negativ historie. Jeg synes, jeg i de fleste tilfælde, hvor jeg har fået chancen eller spillet mere kontinuerligt, har gjort det fornuftigt og godt. Der er da også kampe og situationer, hvor jeg gerne ville have gjort det bedre. Men det har jeg lært af, og det har betydet, at jeg er et sted, hvor jeg hver eneste dag har det udgangspunkt, at jeg skal forbedre mig som spiller, ude på banen, men også inde i styrkerummet, kommer det fra forsvarsspilleren, der også kan begå sig som back.

- Det går mig ikke længere så meget på, hvis jeg ikke lige starter inde i den næste kamp, for det giver mig bare motivation til at arbejde endnu hårdere, være klar, hvis der skulle komme en karantæne, en skade eller resultaterne ikke er der. Så står jeg klar til at give den gas, smiler han.

Annonce

Ingen feriestemning her

Med ti kampe i bæltet, og som en del af det daglige træningsmiljø, fællesskabet, snakken i omklædningsrummet, føler Jesper Juelsgård, at han trods alt har en vis aktie i den aktuelle succes, hvor AGF ligger nummer tre i ligaen og har en pokalkvartfinale mod Esbjerg i kikkerten.

- Der er kæmpe forskel på at have spillet alle 20 kampe i efteråret, og så have spillet ti kampe. Det siger sig selv. Men truppen er så godt sammensat nu, alle har det så godt med hinanden, at vi hver især sagtens kan unde sidemanden eller konkurrenten noget godt. For det er jo ikke kun kampe. Der er også seks dage imellem, hvor vi er sammen, og vi har jo et fælles mål, som er, at AGF skal klare sig godt. Det kan man mærke i den her trup, siger han.

Hvordan kommer det til udtryk?

- Det bedste eksempel på det er vel kampen i Herning (AGF vandt 3-1, red.), hvor alle bare var megaglade, og alle fejrede det lige meget. Det havde jo været det nemmeste i verden at være lidt indebrændt over, at man ikke kom på banen, og så have sagt ”tak for nu, vi ses i januar”. Men sådan var det ikke. Folk ville jo ikke på ferie. Alle var klar til at fortsætte, spille flere kampe. Der er en god professionel tilgang til tingene, og det smitter af på alle.

Det gør det ”nemmere” ikke at spille?

- Det giver i hvert fald noget tid og overskud til at fokusere på de ting, der kan gøre én til en bedre fodboldspiller. Nu hjælper det også, at jeg har en dejlig familie med to små børn, der gør, at jeg har meget andet at tænke på, når jeg ikke spiller fodbold. Jeg vender det faktisk ikke til noget negativt, når jeg ikke spiller, og det ville jeg måske nok have gjort, hvis jeg ikke havde haft baglandet i orden. Jeg bruger min energi på at træne godt, når jeg er i klubben, så jeg tænker slet ikke i de baner, lyder det fra Juelsgård.

Han knokler videre på træningsbanen. Har nu øjnene rettet mod Horsens på mandag.

- Det er da klart, at når jeg føler, at jeg gør det godt, vil jeg gerne spille. Det havde nok været tungere, hvis resultaterne ikke havde været gode, og jeg så stadigvæk ikke havde spillet. Men nu hvor det går godt, og jeg føler, at jeg er en del af det hele, er det nok nemmere at se positivt på det. Det gør jeg i hvert fald. Jeg ved, at mine chancer nok skal komme.

Og ja, den kan komme før, han aner det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce