Annonce
Aarhus

Det har jo ikke noget tag på!

Skjult for passagerene men let tilgængligt for de teknikkere der skal servicere det, ligger der en række tekniskeinstalationer på taget af letbanen. Foto: Jens Thaysen.

Det skal være let at komme til de tekniske installationer på de århusianske letbanetog.

AARHUS: Passagererne lægger næppe mærke til det, men oven på taget af letbanetoget ligger en række tekniske installationer, i skjul bag en buet forlængelse af togets sider, men blottet for vind og vejr.

- Der er ingen grund til at have et tag på - eller rettere, der er jo et tag på toget, der ligger bare de her ting oven på det, fortæller Jens Velling, kommunikationschef, Aarhus Letbane.

Ud over pantografen, der henter strømmen fra de overliggende køreledninger, er det blandt andet togets airconditionanlæg og styreelektronik, der er placeret oven på taget.

- Det er af praktiske årsager, så det er nemt at komme til. Når toget kører til service, kan teknikkerne enten arbejde nedenunder toget på hjul, ophæng og affjedring. Eller tage trappen op og træde direkte ud på taget og arbejde der, siger han.

Men hvad nu hvis det bliver vinter, bliver det hele ikke pakket ind i sne og is?

- Det er ikke et problem, der er tale om en togtype, som kører mange steder i Europa. Og faktisk er det, der skal være pakket ind, pakket ind. Så teknikken ligger rigtig godt beskyttet mod elementerne, siger Jens Velling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce