Annonce
AGF

Det har været en rigtig lortesæson for 'ham den lange' i AGF-forsvaret: - Jeg føler endelig, at jeg igen ligner den gamle Frederik Tingager

Frederik Tingager har fået fire kampe fra start i dette forår. I den seneste mod Sønderjyske udlignede han til slutresultatet 1-1 - og var i det hele taget klart bedste AGF-spiller på banen.  (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)
Frederik Tingager har ikke haft meget at smile af i denne sæson, men med sin præstation i den seneste kamp mod Sønderjyske håber den 198 centimeter høje forsvarsspiller, at vinden er vendt - både for ham og for holdet. Torsdag aften venter Vejle i et vaskeægte bundbrag i Nørreskoven.

FODBOLD: Hvem er bedste AGF-stopper lige nu og her?

Et ikke helt uvæsentligt spørgsmål på et tidspunkt af sæsonen, hvor det kunne lune gevaldigt for Aarhus-klubben med et par kampe, hvor buret holdes rent.

Unge Thomas T. Kristensen har været forårets store positive overraskelse, har fået fuld spilletid i seks af de seneste syv kampe; Yann Aurel Bisseck har måske været bedste AGF-spiller set over hele sæsonen; U21-landsholdsspilleren Sebastian Hausner har fået mange kampe, også båret anførerbindet, men har døjet med formen i indeværende forår.

Annonce

Og så er der Frederik Tingager, den klart mest rutinerede i flokken, der pludselig fandt sig selv bagerst i køen, men som målt på den ultrakorte bane - det seneste opgør mod Sønderjyske - ligner den mest skarpe af de centrale forsvarsspillere.

Han scorede søndag, var sit holds bedste - og derfor ligger det også i kortene, at han igen får en startplads, når det torsdag aften går løs i Nørreskoven i bundbraget mod Vejle.

Den tidligere OB-spiller har fået fire kampe i foråret fra start, har scoret to gange, men har også haft et langt tilløb til bare en smule personlig succes.

Hvad betød det for dig at levere en kamp som den mod Sønderjyske?

- Det er personligt rigtig vigtigt for mig. Det har været en skuffende sæson, en lortesæson, det er jeg ikke bleg for at indrømme, og det gælder ikke kun holdet, men også mine egne præstationer. Det har været tungt, og ja, jeg har kæmpet med det, selvtilliden, det hele, lyder det fra Tingager.

Vil slutte stærkt af

Den 29-årige sjællænder sad ude en stor del af foråret 2021 med en knæskade, var klar fra begyndelsen af denne sæson, hvor han også spillede mange kampe fra start, men så begyndte det hele at slingre for de lange ben - og siden har han knoklet med at spille sig ind på holdet.

- Sådanne perioder kommer jo altid, og det forløb, jeg har haft med min skade, har ikke været godt. Jeg kom tilbage, og så har jeg ikke fået leveret på det niveau som folk forventer, og jeg selv forventer, så kampen mod Sønderjyske, og målet, var et rigtig stort skridt for mig, siger han.

- Jeg føler endelig, at jeg igen ligner den gamle Frederik Tingager. Og det er jeg meget glad for at bevise. Nu skal jeg så fortsætte med at bygge på og lægge alt det andet bag mig, kommer det fra AGF'eren, der sammen med holdkammeraterne skal forsøge at køre en alt andet end vellykket sæson i garage torsdag aften mod Vejle.

Det kræver for så vidt bare et uafgjort resultat. Det vil være ensbetydende med overlevelse.

Det har været en skuffende sæson, det er jeg ikke bleg for at indrømme, og det gælder ikke kun holdet, men også mine egne præstationer. Det har været tungt, og ja, jeg har kæmpet med det, selvtilliden, det hele

Frederik Tingager, AGF

På det personlige plan håber Frederik Tingager, at de kommende vigtige kampe kan blive en strømpil for ham og holdet ind i næste sæson.

- Det er klart, at jeg utrolig gerne vil slutte sæsonen stærkt af. Det har ikke været min sæson. Det har ikke været holdets sæson. Og hvis du spørger mange fra holdet, vil de nok sige det samme. Personligt og mentalt er det meget, meget vigtigt at slutte stærkt af, så vi kan komme med noget momentum ind i næste sæson.

Annonce

Egen største kritiker

Forsvarsspilleren har kontrakt med AGF frem til sommeren 2025, så på den front er han ikke presset. Nu handler det om at levere kontinuerligt. Igen.

- Jeg er jo sindssygt glad for at være i AGF, og det har været tungt at se så meget fodbold ude fra tribunen, men samtidig har jeg også været bevidst om hele situationen. Jeg er min egen største kritiker, så I kan skrive, hvad I vil. Jeg forventer meget mere af mig selv, og i den seneste kamp føler jeg, at jeg beviste, at jeg hører til her.

Siden han kom tilbage fra sin skade er Yann Aurel Bisseck kommet til klubben, og Thomas T. Kristensen er fløjet ind fra højre, så konkurrencen er fortættet i det centrale forsvar.

Hvor ser du dig selv i den situation?

- Jeg ser selvfølgelig mig selv spille fra start i AGF. Det gør alle i truppen forhåbentligt, hvis du spørger dem. Alle vil spille, og hvis man ikke har den mentalitet, at man tror på, at man er god nok til at spille, skal man ikke spille i AGF. Jeg har en stor tro på mig selv, og jeg erkender, at jeg ikke har leveret i denne sæson, det er jeg den første til at erkende, men jeg ved også, at jeg altid kommer tilbage. Så jeg skal spille. Det er der, jeg står, lyder det kontant fra Tingager.

Annonce

Skal bruge energien rigtigt

Han kom til klubben i januar 2019, og har dermed indtil denne sæson kun været med til optur med holdet, spillet med i toppen, vundet bronze, kvalificeret klubben til europæiske kampe.

Fakta

Frederik Tingager, 29, kom til AGF i januar 2019. Han er på kontrakt frem til sommeren 2025.

Han står i sin tid i klubben noteret for i alt 87 optrædener på førsteholdet.

Forsvarsspilleren har i denne sæson spillet 22 kampe i Superligaen i denne sæson. Han har fået 15 fra start. Har spillet fire af de syv kampe i nedrykningsspillet fra start, og han har scoret begge gange, AGF har mødt Sønderjyske.

AGF stiller med følgende formodede startopstilling til torsdagens kamp på udebane mod Vejle:

Jesper Hansen - Alexander Munksgaard, Thomas T. Kristensen, Frederik Tingager, Oliver Lund - Nicolai Poulsen - Gift Links, Frederik Brandhof, Mikael Anderson, Jon Dagur Thorsteinsson - Patrick Mortensen

Der er kick off 18.00 på Vejle Stadion

Alt det er vendt på hovedet lige nu. Og kritikken er kras.

- Ja, jeg har været med, hvor det var virkelig, virkelig sjovt, men jeg må sgu ærligt indrømme, at jeg ikke følger så meget med. Jeg læser ikke så meget af det, der bliver skrevet. Jeg forstår selvfølgelig godt, at fansene er skuffede, når vi ikke vinder, det forstår jeg 100 procent, men jeg tror også på, at det gælder om at bruge tid og energi på dét, der giver én selv energi. Og i den her situation har vi bare en rigtig god trup, der har været positive og lavet masser af ting udenfor banen.

- Vi er godt klar over, at vi ikke har leveret, men vi er også klar over, at vi har masser af kvalitet i holdet, og det skal vi nok få frem.

Han har de optimistiske briller på. Både i forhold til holdet og sig selv.

- Lige nu handler det om at få sluttet den her sæson ordentligt af. Jeg har været en del af en optur med AGF, og jeg er sikker på, at den kommer tilbage igen.

Og det starter torsdag mod Vejle?

- Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger. Skal vi ikke bare tales ved efter Vejle-kampen, så må vi se, hvad der sker der. Skal vi ikke bare sige det, spørger han grinende.

Det kan vi da godt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Debutant med godkendt indsats i sæsonens sidste kamp

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Debat

De uuddannede og skæve eksistenser kommer også: Og vi skal hjælpe alle flygtninge alt det, vi kan

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Østjylland

Søndag aften begyndte en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Annonce