Annonce
Østjylland

Det helt store udtræk på børnescenen

Guldbagvæg og stakkevis af flotte gaver. Scenografien er i top i årets juleforestilling. Her med Thomas Biehl, Uffe Kristensen go Anne-Sofie Fredslund. Foto: Søren Pagter

Flot flot opsætning af "Hvad du ønsker", hvor det glimter af guld og gaver og levende reklamesøjler, mens julemanden går i nærkamp med superhelt.

Randers: Der er hverken nissegrød eller pebernødder i dette års juleforestilling på Randers Egnsteater. Til gengæld er julens ingredienser blevet opgraderet med rekvisitter, hentet fra børneværelset.

For det er aktionhelten Titan, udstyret med lasergun og håndgranat, der er med til at styre gamet i forestillingen, hvor der vendes lidt op og ned på forestillingerne om jul og julemand.

Sidstnævnte hedder Flemming - en tvær en af slagsen, der føler sig for fin til at være statist i stormagasinets julefortælling.

- Jeg er skuespiller, for pokker, insisterer Flemming julemand gang på gang, mens livet går sin spøjse gang på hans sæson-bestemte arbejdsplads.

Og der kommer rigtignok til at ske ting og sager, når de ulidelige børn med alle ønskerne og deres evige snak om gaver først har forladt forretningen. For så spilles der nemlig op til magi og eventyr - af den moderne slags, hvor halmstrå og nisseskæg synes lysår borte.

"Hvad du ønsker"

Medvirkende: Lisbeth Knopper, Uffe Kristensen, Anne-Sofie Fredslund og Thomas Biehl.Instruktion: Kurt Bremerstent.

Manuskript: Thomas Markmann.

Scenografi: Christian Q. Clausen.

Musik: Jacob Venndt.

Lys: Jens Lind.

produktion: Randers Egnsteater.

Spiller frem til 22. december.

Action-Titan og parfume-miss'en overtager handlingen i stormagasinets kulisser i skikkelse af Thomas Biehl og Anne-Sofie Fredslund. Foto: Søren Pagter

Fejende flot

I stedet bevæger vi os rundt i et strømlinet stormagasin, hvor man ikke kan lade være med at tænke på, at forvandlingen fra rå scene til rigt udstyret varehus synes næsten umulig.

Det færdige resultat modbeviser den bekymring. Scenograf Christian Q. Clausen og team har tryllet forrygende flotte kulisser frem i det store scenerum, der også giver plads til udstyr som en rulletrappe. Den kører lige foran den glimtende bagvæg, der veksler mellem guld og rødt, og leverer stormagasinets rette glitter-stemning.

Takket være disse visuelle trumfkort kommer vi for alvor i stemning og lader os gribe af magien, der opstår, når sidste kunde har forladt stormagasinet, og reklamesøjlerne bliver levende. Vupti, springer figurerne ud af deres hermetisk lukkede glasmontrer og overtager styringen. Den smukke parfume-figur Miss Sense med den magiske flaske og den stereotype actionman Titan med skydevåbnene får til sidst nedlagt den tvære julemand - og det bliver atter jul.

Undervejs skal vi lige have ild i Titans supergun, der altså trumfes af en magisk parfumeflaske - eller var det julehjertet, der talte.

Teksten, skrevet af dramatikeren Thomas Markmann, står knap så skarp som den imponerende scenografi. Og kan da heller ikke holde sig fra vendinger om ondskaben i verden og missionen i mit liv. Særdeles sympatiske ord, men de hænger ikke rigtig sammen med den øvrige handling og står mere og blafrer som floskler og påstande.

Til gengæld tror vi på, at Lisbeth Knoppers naive, men godhjertede rengøringsdame Grethe kan få selv en tvær julemands hjerte til at smelte. Ligesom julemanden i skikkelse af Uffe Kristensen får liv, nuancer og farver. Anna-Sofie Fredslund veksler dygtigt mellem travl alene-mor og sofistikeret reklamesøjle, mens Thomas Biehl forsvarer rollerne som drengen Lukas og actionmanen Titan.

Sidst men ikke mindst styrer Kurt Bremerstent løjerne og benytter sig af de tricks og muligheder, som tekst og scenografi giver, mens Jacob Venndt leverer musik og muzak kulisse til fortællingen i stormagasinet, hvor det handler om "Hvad du ønsker" - med tilføjelsen: Kan du få, hvis hjerterne bøjes sammen.

Alligevel god kemi mellem den tvære juelmand Flemming og den naive rengørensdame Birte. Uffe Kristensen og Lisbeth Knopper. Foto: Søren Pagter
Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Forældregruppe i appel før budgetforhandling: Mangler syv millioner til ny idrætshal

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Debat

Kun tre pladser i hele kommunen: Vi mangler autocampingpladser i Skanderborg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

AGF

David Nielsen skal gøre drenge til mænd i AGF: - Den her klub spiser lidt af din sjæl, hver gang du taber

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Annonce