Annonce
AGF

Det Hvide Snit Special: Povlsen, Pedersen, Schouby og Bruun diskuterer AGF

Nick Horup, Flemming Povlsen, Morten Bruun, Søren Pedersen og Jan Schouby - iklædt avis - diskuterer tilstanden i AGF. Foto: Kim Haugaard
I lørdagens særudgave af Det Hvide Snit har vi overladt mikrofonen til nogle andre stemmer end normalt - fem andre stemmer, for at være nøjagtig.

AARHUS: Så er der nyt afsnit af Det Hvide Snit. 'Allerede?' tænker du sikkert. Ja, for i forbindelse med at Århus Stiftstidende fylder 225 år i år, havde avisen inviteret til stor fødselsdagsfejring foran redaktionen på Banegårdspladsen, og i den forbindelse var der også paneldebat om AGF.

I en en-gangs genoplivning af Fodbold med Horup styrer Nick Horup fire fodboldkyndige mænd - Jan Schouby (chefredaktør, Stiften), Flemming Povlsen og Morten Bruun (fodboldeksperter på Discovery) og Søren Pedersen (direktør i Randers FC). Sammen kommer de omkring en lang række emner og pointer omkring byens hold, som vi har klippet sammen i podcastafsnittet her, som vi har valgt at kalde afsnit 34,5. Afsnit 35 kommer nemlig tirsdag, når vi er blevet klogere på, om AGF's sæson er slut eller om de hvide skal ud i en kamp mere.

Under lydklippet kan du også se lidt billeder fra dagens debat.

Annonce
Foto: Kim Haugaard

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce