Annonce
Aarhus

Det kører for Letbanen: 84.000 kilometer kørt og en rettidighed på over 99 procent

84.000 kilometer har letbanetogene tilbagelagt siden åbningen 21. december 2017. Og langt de fleste afgange kører til tiden. Foto: Kim Haugaard

Aarhus Letbane har siden opstarten i december kørt over 80.000 kilometer med en rettidighed på næsten 100 procent. Det er direktøren godt tilfreds med.

Annonce

AARHUS: Det ser godt ud for Letbanen, der siden åbningen 21. december 2017 har kørt særdeles stabilt.

Fra åbningsdagen og til februar 2018, har letbanetogene sammen tilbagelagt 84.000 kilometer på den godt seks kilometer lange strækning mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Mere end 99 procent af alle planlagte afgange er blevet gennemført og langt de fleste er kørt til tiden. Eller sagt med andre ord: Letbanens såkaldte rettidighed ligger på 99,1 procent.

Det betyder, at 99,1 procent af alle afgange på strækningen er afviklet inden for en tolerance på fire minutter.

Annonce

Godt tilfreds

Hos Aarhus Letbane er direktør Michael Borre godt tilfreds med den høje rettidighed.

- En rettidighed på 99,1 procent er i sig selv et fint resultat. Når man så tænker på, at der er tale om Danmarks første letbaneanlæg, der blev taget i brug for mindre end tre måneder siden i en vinterperiode, der har budt på alt fra fygesne til frostgrader, er der tale om en bemærkelsesværdigt stabil drift, siger han i en pressemeddelelse.

For ham er den stabile opstart og drift et udtryk for, at Aarhus Letbane har bygget et velfungerende og pålideligt system:

Der er aldrig tidligere i Danmark etableret en letbane i Danmark. I Aarhus kører letbanen gennem den indre by i et nyt dobbeltspor, der også omfatter et kørestrømsanlæg, nye signalanlæg, perroner og et kompliceret samspil med den øvrige trafik. Selv om det er komplekst, kan vi konstatere, at systemet fungerer godt og stabilt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce