Annonce
Danmark

Det kan de nye erhvervshuse

Droner har stort potentiale i forbindelse med digitalisering af ydelser, som virksomhederne kan tjene penge på. Arkivfoto: Kim Rune

Seks erhvervshuse har per 1. januar i år erstattet de tidligere væksthuse. De har selvstændige bestyrelser og hver en filial. Husene ligger i Aalborg, Århus, Odense, Vojens foruden Sorø og København. Filialerne er placeret i Nykøbing Mors, Herning, Horsens, Hillerød, Vordingborg og Rønne.

Annonce

1 Digitalisering

Digitalisering er et nøgleområde for de nye erhvervshuse, og et eksempel i Erhvervshus Fyn handler om, at to virksomheder kan få støtte til en kommerciel løsning for et nyt produkt. Dronevirksomheder kan eksempelvis udvikle en ny anvendelse for deres produkt. Mindst to virksomheder og en videninstitution skal gå sammen for om et ny produkt eller koncept, som kan blive solgt på markedet. Desuden kan virksomheder med en stærk forretningsplan for et digitalt projekt blive støttet med 110.000 kroner til at hyre en digitaliseringsekspert.

2 Hjælp til fødevarevirksomheder

Erhvervshusene skal støtte de brancher, som er i området. Erhvervshus Sydjylland kan eksempelvis hjælpe ambitiøse fødevarevirksomheder med et skræddersyet udviklingsforløb, som hjælper med tilskud og råd til at sætte turbo på udviklingen i virksomheden.

3 Sparring

Ofte tager driften det meste af eller al lederens tid i små virksomheder. Men erhvervshusene kan hjælpe med at afklare en virksomheds udviklingsbehov og skabe overblik over virksomhedens situation og målsætninger. Erhvervshuset kan sammensætte det rigtige team til at afdække og prioritere virksomhedens udfordringer i det videre forløb.

4 Kapital til udvikling

Finansiering er et andet nøgleord i erhvervsfremme. Erhvervshus Midtjylland i Aarhus kan for eksempel hjælpe virksomheder og iværksættere med at skaffe kapital til etablering eller vækst. Det handler om at skabe overblik og finde den rette løsning for virksomheden. En virksomhedskonsulent hjælper ledelse og medarbejdere gennem processen og afdækker behov for kapital og hjælper iværksættere med at skærpe ideen, så det bliver nemmere at rejse penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Østjylland

Brand i etageejendom i Grenaa

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];