Annoncørbetalt indhold

Det kan en byggesagkyndig hjælpe dig med

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Boligmarkedet kan være en svær størrelse at regne ud, med mange faktorer at forholde sig til som realkreditlån, renter, mæglere, rådgivere og byggesagkyndige, i denne artikel vil fokus være på at gå i dybden med sidstnævnte.


Annonce

En byggesagkyndig er beskikket af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og er godkendt til at udarbejde tilstandsrapporter, hvilket også er en byggesagkyndigs primære opgave. Står man, som boligejer, midt i et boligsalg og en ejerskifteforsikring, er en tilstandsrapport nødvendig. Den byggesagkyndige besigtiger ejendommen og udarbejder en grundig beskrivelse af ejendommens tilstand, altså tilstandsrapporten. De fleste byggesagkyndige har en byggeteknisk og håndværksmæssig baggrund, hvilket vil sige at han/hun har den nødvendige viden og erfaring til at kunne udarbejde en komplet og retvisende tilstandsrapport. Inden selve tilstandsrapporten bliver udarbejdet kan den byggesagkyndige også assistere i forbindelse med et førsyn på ejendommen. Et førsyn bliver udarbejdet på samme måde som tilstandsrapporten, dog giver et førsyn boligejeren mulighed for at udbedre eventuelle anmærkninger på ejendommen, inden selve tilstandsrapporten bliver udarbejdet.


Sidder man på den anden side af bordet under et boligsalg og skal købe bolig i f.eks. Aarhus, kan en byggesagkyndig i Aarhus også hjælpe med en køberrådgivning, hvor man som køber får rådgivning til boligkøb, samt en vurdering af den byggetekniske tilstand på ejendommen. Den byggesagkyndige bruger sin viden og erfaring til at rådgive om tilstandsrapport, fejl, mangler, energimærkning og eventuelle forbedringsmuligheder på ejendommen og kommer med et estimat på omkostninger af udbedring af eventuelle anmærkninger. Muligheden for køberrådgivning kan være en vigtig faktor i beslutningsprocessen over et boligkøb og kan fjerne usikkerhed og tvivl. Både som boligkøber- og sælger kan man altså med fordel benytte sig af ekspertisen fra en byggesagkyndig, men også i forbindelse med vedligeholdelse af en bolig kan en byggesagkyndig være til gavn.


En byggesagkyndig kan udarbejde et boligeftersyn, hvor man som boligejer får et indgående kendskab til ens bolig, hvilket kan være en fordel særligt hvis man netop har købt bolig. Her får man en digital rapport med kommentarer på boligens tilstand, samt anbefalinger til vedligeholdelse, istandsættelse og energibesparende tiltag. Fordomme om alle erhverv kan naturligvis forekomme, dog kan byggesagkyndige have et særligt dårligt ry for at være rigide og strenge personer der kommer med regler og løftede pegefingre. Mange tror at byggesagkyndige kun kommer for at finde fejl, hvor dette dog ikke er tilfældet, der er i langt højere grad tale om rådgivning og hjælp, snarere end irettesættelse og regelrytteri. En byggesagkyndigs kompetencer og ekspertise kan være til gavn for begge parter i et boligkøb, og fjerne eventuelle ubehagelige overraskelser på sigt. Som boligkøber- eller sælger, må man have tillid til at en byggesagkyndig har erfaring og viden, som man ikke selv har.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.