Annonce
Aarhus

Det lille hus i Den Gamle By et yndet motiv for kunstnere

Kirsten Kibsgaard med tegningen, der indeholder det lille hus fra Tværgade. Privatfoto
Århusiansk kvinde har gammel tegning, som hendes far levede i 1937.
Annonce

AARHUS: Det har åbenbart været en yndet beskæftigelse at besøge Den Gamle By, når man skulle tegne eller male før i tiden. Der er altid motiver at hente i de krogede og særegne gamle huse.

Århusianeren Kirsten Kibsgard fortæller, at hun med interesse har læst artiklerne i Århus Stiftstidende om billedet fra Den Gamle By på en akvarel, som en kvinde i New Zealand har fundet i en butik i byen Stratford. Sue Page, der har fundet akvarellen, bor i den nærliggende by Plymouth, og under et besøg i Stratford fandt hun en akvarel malet i 1935 af århusianeren Peter Herløv. Motivet var hentet fra Den Gamle By og viste et hus fra Tværgade i Aarhus.

Peter Herløv boede i nabogaden til købstadmuseet, Mønsgade.

- Måske har huset fra Tværgade været et yndet motiv, for jeg har samme motiv i blyantstegning. Min far, der var født 1913, har tegnet det i 1937. Jeg er meget glad for billedet og har et mere fra museet, skriver Kirsten Kibsgaard, der har sendt begge billeder.

Et tredje billede har hun sendt med. Det er fra Gammel Munkegade 8.

- På det billede fra cirka 1919 er min far den lille dreng. Hans far havde gartnerforretning der i nogle år, forklarer Kirsten Kibsgaard.

Måske har huset fra Tværgade været et yndet motiv.

Kirsten Kibsgaard

Et andet motiv fra Den Gamle By. Kirsten Kibsgaard ejer tegningen.
Grønthandel i Gammel Munkegade 8. Drengen er Kirsten Kibsgaards far. Foto: Aarhus Stadsarkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce