Annonce
Aarhus

Det lille mirakel i Leipzig

Den tyske kunstner Diana Wesser har specialiseret sig i at organisere særlige byvandringer. Foto: Kim Haugaard.

Diana Wesser, som står bag lørdagens interreligiøse byvandring i Aarhus, er uddannet fra Akademiet for Visuel Kunst i Leipzig.

Diana Wesser, som står bag lørdagens interreligiøse byvandring i Aarhus, er uddannet fra Akademiet for Visuel Kunst i Leipzig.

Annonce

Hun har i mange år arrangeret såkaldt audiowalks og brugerinddragende projekter, der sædvanligvis udfordrer ens sanser og opfattelser af eksempelvis byrum.

Det kom blandt andet til udtryk, da hun sidste år stod bag en byvandring i sin hjemby Leipzig.

»I Leipzig ligger Eisenbahnstrasse, der er blevet kaldt Tysklands farligste gade - et ry, der i høj grad er skabt af medierne,« fortæller hun.

»Dererstoffer og ballade, men gaden er så meget mere. Derfor arrangerede jeg en byvandring, hvor nogle af beboerne i gaden åbnede deres hjem og inviterede indenfor.«

Projektet endte med at blive en stor succes.

»En af deltagerne fortalte mig senere, at hun udvekslede telefonnumre med en af beboerne, og at de mødtes igen. Hun fik sig simpelthen en ny, god ven.«

»Hun skilte sig af med sin frygt for gaden, hvilket er noget af det bedste, der kunne ske.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce