Annonce
AGF

Det lugter af et pænt fyldt Parken på søndag: Kampene mod AGF er blevet et hit i hovedstaden

AGF og Patrick Mortensen gør klar til endnu et besøg i den danske nationalarena. Og der venter en ganske intens atmosfære fra tribunerne på søndag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.
FC København melder om godt 30.000 tilskuere til opgøret mod AGF. En interesse for århusiansk besøg, der er kommet for at blive, lyder det fra klubben.

FODBOLD: Der bliver gang i den i Parken søndag eftermiddag. Ja, ret så meget fart på, faktisk.

Flere end 30.000 har nemlig allerede her midt på ugen sikret sig plads til Superliga-opgøret mellem FC København og AGF. Og de 2500 af dem vil indtage det udvidede udeholdsafsnit til AGF-supportere.

Stærk århusiansk fremmøde, må man sige, selvom en betragtelig del af flokken nok er eksiljyder med AGF-hjerter.

Annonce

Og vi snakker altså til et opgør mellem ligaens nummer to og syv - sådan ultimo november. Det ligner dermed efterårsrekord for disse møder mellem landets to største byer i Parken.

Den hidtidige rekord blev sat i oktober 2011, hvor 25.651 så de to mandskaber spille 1-1. Dame N'Doye bragte hjemmeholdet foran, Martin Jørgensen udlignede i overtiden.

Den bedst besøgte AGF-kamp i Parken nogensinde blev spillet 22. juni 2003, hvor FCK kunne sikre sig mesterskabet og vandt 4-1 foran 37.582 tilskuere.

Men det var altså en forårsforeteelse.

Håber på at ramme 30.000

To gange i denne sæson har FC København været over de 30.000 tilskuere i Superliga-regi: Der var 31.297 på plads til derbyet mod Brøndby 8. august, og hele 34.378 til topbraget mod FC Midtjylland i september måned.

Men nu er det november, det regner, det er koldt, det dufter af juleklejner, og der skal købes julegaver - og Superligaen er langt fra at blive afgjort.

På trods af det ser opgøret mod AGF, der alt andet lige ikke ligefrem har underholdt masserne i indeværende sæson, ud til at kunne samle et lignende antal mennesker, som når FCK og Brøndby tørner sammen i sommersol på lækkert nyslået græs.

Vi mærker helt ubetinget, at kampene mellem København og Aarhus er blevet store. Det oplever vi klart i interessen for at komme ind og se kampene, men også i interessen omkring dem fra medier og omgivelser i øvrigt. Det er super fedt, at vi har kampe på det niveau, og vi er overbeviste om, at det er kommet for at blive

Jes Mortensen, kommunikationschef, FC København


Men hvor mange tror FC København så på, at der reelt tropper op, indløser billetter og gør brug af sæsonkort, når det kommer til stykket?

- Lige nu er der omkring 31.000, der har sikret sig en plads til kampen, og derefter handler det om, hvor mange der udnytter den mulighed på dagen. Vores bud er lige nu, at vi ender i slutningen af 20´erne, men det kan udvikle sig, hvis interessen stiger yderligere frem mod søndag. Vores bud lige nu er, at det bliver svært at komme over Derby i antal, men det er ikke umuligt, og vi håber, at vi kommer tæt på 30.000. Om det så bliver lige over eller lige under, det er stadig lidt tidligt at byde på, lyder det fra klubbens kommunikationschef, Jes Mortensen.

Annonce

Det er blevet store opgør

I de seneste sæsoner - måske i takt med, at AGF er begyndt at lege med i toppen af rækken - er der set med århusianske briller tydeligt sket noget med opgørene mod FC København. Der er kommet en speciel stemning omkring kampene, et særligt buzz, ja, det virker faktisk som om, at netop de kampe har overhalet opgørene mod Brøndby i intensitet og vigtighed.

Hvordan ser de det fra hovedstaden?

- Vi mærker helt ubetinget, at kampene mellem København og Aarhus er blevet store. Det oplever vi klart i interessen for at komme ind og se kampene, men også i interessen omkring dem fra medier og omgivelser i øvrigt. Det er super fedt, at vi har kampe på det niveau, og vi er overbeviste om, at det er kommet for at blive, siger Jes Mortensen.

Og er det en del af forklaringen på, at I kan samle så mange tilskuere til en hjemmekamp i november måned mod AGF?

- Det er bestemt en del af forklaringen. Generelt set har vi oplevet en ret markant stigning og har et snit på over 20.000 til vores hjemmekampe i Superligaen denne sæson. Det skyldes et langt sejt træk, men også, at der har været en intensitet og høj konkurrence på banen, som selvfølgelig smitter af. Samtidig kommer AGF med op til 2500 fans på søndag, det er virkelig imponerende og noget, vi normalt kun ser til Derby og store europæiske kampe, kommer det fra Mortensen.

Til sammenligning har københavnernes hjemmekampe mod AaB og Silkeborg, der begge aktuelt er placeret højere end AGF, respektivt samlet 13.326 og 11.702 i Parken.

Det gibber altså lidt mere i fodboldfans fra Østerbro og Frederiksberg, når AGF kommer til byen.

Den maksimale kapacitet i Parken er i øvrigt på 38.065 tilskuere. Det tal bliver dog typisk begrænset af sikkerhedsmæssige hensyn. Det gælder også søndag, hvor AGF på grund af ønsket om det udvidede udebaneafsnit har hele D-tribunen, men ikke udnytter hele kapaciteten ud over de 2500 tilladte, mens FC København - igen af sikkerhedsmæssige årsager - ikke benytter de resterende pladser på tribunen til egne fans.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce