Annonce
Aarhus

Det må vi ellers ikke: Bliv i bilen under overfarten

Anne Sofie Lynn Nymand på vogndækket med salgsvognen til dem, der opholder sig der. Foto: Molslinjen
Molslinjen laver særlige regler i coronatiden, og en del benytter sig af dem.

AARHUS: Normalt må vi ikke sidde i vores biler på en færge, mens den sejler. Men Molslinjen gør en undtagelse her i corona-tiden.

- Folk må sidde i bilen, hvis de helst vil det. Vi gør det, fordi nogle kan være i risikogruppen og derfor ikke vil tæt på andre, og måske føler de sig utrygge ved at gå op i opholdsrummene, siger Jesper Maack, pressechef på Molslinjen.

Han fortæller, at mellem fem og 15 bilister pr. overfart benytter sig af muligheden, som har krævet en særlig tilladelse til Molslinjen, der sender folk på såkaldt rondering omkring bilerne, der holder samlet på færgen.

- Vi skal vide, hvor de er, så vi nemt kan gribe ind, hvis der sker uheld, for eksempel at sprinkleranlægget går i gang. Så kan vi ikke se meget på dækket, og derfor er det nødvendigt at vide, hvor bilerne med personer holder, siger Jesper Maack.

Han fortæller, at Molslinjen yder en særlig service til dem, der bliver i bilen under overfarten.

- Vi sender en salgsvogn til dem og tilbyder kaffe, aviser og andre gode ting. Det er klogt af dem at have tæpper med, for der kan godt blive lidt koldt på turen, siger han og føjer til, at Molslinjen overvejer at udlevere tæpper.

Annonce

Sådan gør du

  • I coronatiden har Molslinjen indført en særlig service: Folk kan blive i bilen under overfarten.
  • Man skal trykke på en røde ’Hjælp’-knap ved check-in-automaten og aftale det med personalet.

Meget få rejsende

- Det er ikke noget problem med trængsel på færgen. Folk risikerer ikke at komme tæt på hinanden. Tværtimod. Der er så få rejsende, at der er rigelig plads til alle. Folk rejser virkelig ikke lige nu. Lidt flere vil sejle med os i påskedagene, men der bliver på ingen måde trængsel der, siger Jesper Maack.

Molslinjen sejler kun med en færge mellem Aarhus og Sjællands Odde for tiden.

- Trafikken er absolut beskeden. På grund af smittefaren ved coronaen ville vi maksimalt kun fylde færgen med det halve af kapaciteten, men det er vi meget langt fra. Desuden fordeles de rejsende ud på zoner, siger Jesper Maack.

Express-færgerne kan rumme lidt under 1000 passagerer ved maksimal kapacitet.

Ekstra rengøring

Molslinjen gør opmærksom på, at der er høj hygiejne ombord. Der er indkaldt ekstra personale på alle afgange. De sikrer en ekstra høj rengøringsstandard.

- Vi spritter borde, stole og lignende af før, under og efter afgang, og vi har sat afstandsmærkater op, der hjælper alle til at holde god afstand til hinanden, siger Jesper Maack.

Folk, der ønsker at blive i bilen under overfarten, skal trykke på en rød ’Hjælp’-knap ved check-in-automaten og aftale det med personalet.

Anne Sofie Lynn Nymand på vogndækket med salgsvognen til dem, der opholder sig der. Foto: Molslinjen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce