Annonce
Horsens

Det mener læserne: Er det okay ikke at svare på en invitation på Facebook?

Hvorfor svarer I ikke, når jeg via Facebook inviterer på gløgg, lød det på TV 2 i den forløbne uge. Vi har spurgt, om en invitation på sociale medier betyder det samme som en pr. brev eller telefon. Foto: Colourbox
Annonce

Horsens: Hvorfor er der 126, der ikke har svaret på min gløgg-invitation på Facebook? Sådan lød det på i B.T. og på TV 2 i denne uge.

Er en invitation på sociale medier lige så forpligtende som en invitation pr. brev eller telefon?

Vi har spurgt Horsens Folkeblads følgere på Facebook, og her er en række af svarene:

Asger Frisgård:

Personligt skelner jeg først mellem begivenheder, der er lavet for sjov ("Storm Area 51" osv.), hvor jeg godt kan finde på at melde mig til uden at have nogen intention om at dukke op. I den anden gruppe findes alle andre arrangementer, hvor jeg først melder mig til, når jeg har tjekket kalenderen og sat det i denne, og hvis jeg er i tvivl, markerer jeg mig som interesseret, indtil jeg eventuelt tilmelder mig. Omvendt framelder jeg mig også fra begivenheder, jeg er er nødt til at droppe. Som det vist fremgår, synes jeg, at det er vigtigt at stå ved sit valg og melde fra igen ved forhindringer - præcis som i den fysiske verden.

Lotte Amalie Rasmussen:

Det er useriøst og totalt upersonligt at invitere 450 mennesker til et gløgg-arrangement. Har hun slet ikke overvejet, hvilke signaler hun sender, når hun inviterer revl og krat til en begivenhed?

Heidi Kyhn Nielsen:

Det burde den være, men mange ser den desværre ikke som en lige så "alvorlig" tilkendegivelse af, at man deltager i et arrangement. Jeg har både oplevet gange, hvor det fungerede, og hvor det ikke gjorde.

Lone Grønnemark:

Nej, den er ikke så forpligtende som en personlig invitation, men uanset hvor den kommer, kan man da svare ja tak eller nej tak.

Charlotte Søndberg:

Jeg mener, at en invitation på de sociale medier er så upersonlig, som den kan blive. Man kan vel ringe til folk endnu?

Marianne Thuesen:

En invitation på Facebook er så upersonlig. Tænk at man ikke orker at sende en mail. Det tager nogenlunde samme tid, men gør en stor forskel.

Kathrine Jensen:

Nej. Man inviterer i flæng på Facebook og næppe med samme "mådehold" som via brev eller telefon. Og hvorfor så ikke bare invitere pr. telefon?

Lone Birkmann Nielsen:

Aldrig. Det kan ikke blive mere upersonligt.

Hans Ebbesen:

Der er folk, der ikke åbner Facebook ret tit eller aldrig - specielt unge mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce