Annonce
Horsens

Det mener læserne: Nej, samvær med bedsteforældrene må vente

På Ølsted Skole var der styr på håndhygiejnen på dag ét efter coronalukningen i onsdags. Mange børn er startet i dagtilbud eller skole i denne uge, og spørgsmålet er så: Går det an at se bedsteforældrene? Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Horsens: Vil du lade dine børn besøge deres bedsteforældre, efter børnene er begyndt i institution eller skole?

Det spørgsmål stillede vi Folkebladets følgere på Facebook, og langt hovedparten siger klart nej.

Enkelte bedsteforældre slår dog også fast, at de er både unge og friske, og at generaliseringen er urimelig.

Her en række af svarene:

Hanne Uldbjerg:

Desværre ikke. De har begge KOL, så risikoen er for stor. Før børnene begyndte i skole og børnehave, vidste vi, at de ikke kunne været smittet, det ved vi ikke nu. Så vi ved ikke, hvornår vi ser dem igen. Og vi er vant til at ses flere gange om ugen.

Signe Fuglsang Andersen:

Min datter på to år går i dagpleje, og der er to andre børn end hende lige nu (det tredje barns mor har snart termin, så hun holder hendes barn hjemme). Vi ses stadig med mine forældre, men med forholdsregler. Samværet er til glæde for begge parter!

Helle Lund Hedegaard:

Nej, vi skal beskytte de ældre - også selvom det er hårdt for os alle at undvære hinanden. Heldigvis hjælper Facetime, når savnet bliver for stort.

Pernille Rasmussen:

Nej, overhovedet ikke. Mormor er i risikogruppen med sukkersyge og dårlig hjerte og uanset hvor ondt, det gør, at se sønnen være ked af det, så ved han også, at vi skal passe rigtig godt på hende.

Jennifer Ann Benn:

Min søn på to år har set sin farmor og bedstefar et par gange, da de ikke er hverken gamle eller i risikogruppen - selvfølgelig med forholdsregler. Hans oldeforældre har han ikke set siden før alt det her corona, og der kommer desværre nok til at gå lang tid, før de ses igen.

Pernille Hyrzkov:

Nej! Selvom børnene savner dem forfærdeligt meget, så skal vi desværre passe på morfar, som har lungefibrose og derfor skal skærmes for denne sygdom, så længe der ikke findes en vaccine.

Lone Skydsgaard:

Må indrømme, jeg vil helst vente med at få besøg af dem - har ikke for godt helbred. Jeg vil gerne undvære dem for en tid for at kunne nyde dem senere.

Camilla Marion Mortensen:

Det vil jeg bestemt ikke! Især ikke nu hvor de er startet. Der tænker jeg, at vi netop skal holde afstand, fordi de omgås mange flere forskellige mennesker i løbet af dagen nu, end de gjorde, da vi var hjemme fra skole.

Ona Ina:

Nej! Vi skal passe på alle og ikke mindst vise stor respekt for både ældre og alle personer med kroniske sygdomme.

Papaya Nielsen:

Jeg har set begge mine børnebørn igennem den seneste måneds tid. De har begge været hjemme fra skole, og jeg er førtidspensionist og bor langt ude på landet, så har ikke følt den store trussel i denne forbindelse.

Janie Ryberg:

Vi så ikke hinanden inden start og kommer heller ikke til det efter. Risikoen for smitte er der stadig, og så længe det hele er i et ulmende stadie, tager vi alle forholdsregler.. Vi er dog udfordret af, at begge vores drenge fylder år i maj, og vi spekulerer som gale over hvad vi skal gøre. Vi overvejer en drive-in fødselsdag-åbenthus. Kun udenfor. Afstand (markeret op). Kom og få en bolle og aflevere gave. Luftkys, tak og farvel. Men det er ikke endeligt besluttet. Vores er i risikogruppen, så de skal passes på.

Benjamin Laursen:

Nej, desværre og heller ikke mig selv, da jeg gerne vil have mine forældre i lang tid endnu - så det bliver kun over mobil.

Alice Leth Nielsen:

Mine børnebørn har været forbi i påsken. Nu havde jeg også corona i starten, og jeg er 65 år. Jeg overlevede, selv om det var hårdt med 12 dages feber og så et par dage ekstra i sengen, inden man var nogenlunde på benene.

Lonnie Magaard Sørensen:

Ja da... Nu de bliver sendt afsted kan alt andet lige så godt åbne op. Desuden har vi hele vejen igennem dette set til bedsteforældre. Jeg er selv i risikogruppe, og mig tages der ikke hensyn til. Min dreng skal da alligevel i skole.

Bente Bregendahl:

Vi er også en stor gruppe bedsteforældre, der hverken er gamle eller i nogen former for risikogruppe - og kan ses med børnebørn på almindelig fornuftig vis. Bedsteforældre er en meget forskellig gruppe.

Britta Thomsen:

Hvad med os bedsteforældre som passer børn i daginstitution? Hvorfor skal det altid lyde som om, at bedsteforældre er gamle og svagelige. Irriterende generaliserende.

Claus Kristensen:

Ja. Skal bedsteforældre dø ensomme pga. alder eller nyde deres sidste tid sammen med familien? Husk at corona jo ikke er værre end influenza.

Benny Kjeldgaard:

Nej, og jeg kommer heller ikke til at se min den yngste datter. Jeg lå i respirator for et år siden pga. mine lunger.

Pia Mogensen:

Nope! Som et barnebarn til dejlige Olde på 98 år besøger jeg ikke hende, efter jeg er begyndt at passe børn i min dagpleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce