Annonce
Horsens

Det mener læserne: Vi er mere end klar på at komme ud at spise

Mandag er det igen muligt at gå på restaurant og cafe i Danmark. Men er folk trygge ved det? Vi har spurgt Folkebladets følgere på Facebook. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: Restauranter og cafeer får lov at genåbne mandag 18. maj. Senest er afstandskravet fra næsetip til næsetip lempet fra to til én meter. Er du tryg ved at gå ud at spise fra mandag?

Det har vi spurgt Horsens Folkeblads Facebook-følgere om.

Langt de fleste er klar på at gå ud at spise, mens enkelte ser med ængstelse og forbehold på genåbningen.

Her en række af svarene:

Gina Vinther:

Jeg er på ingen måde utryg. Jeg ved, at caféer og restauranter nok skal være påpasselige og vil have fint styr på de givne regler der pt. er i forhold til corona. De har jo ikke lyst til at skulle lukke ned igen. Jeg er selv lige startet op for lidt over tre uger siden, og hygiejne mm. er helt i top (hvilket den altid har været) for det kan virkelig blive katastrofalt, hvis vi skal lukke ned igen eller får bøder. Dog vil jeg gå uden om buffeter, det gør jeg generelt. Har også allerede bestilt bord på en restaurant i næste uge, så det bliver så skønt at komme ud at blive forkælet igen.

Jan H. Andersen:

Det er jo nemmere at finde fem, der aldrig har arbejdet sort, end det er at finde én coronasmittet. Party away!

Jytte Kristensen:

Jeg har spist en del ude - hjemme! Så det bliver skønt at spise rigtigt ude, og jeg har bestilt bord. Jeg er sikker på, de overholder kravene. Men buffet bliver no go indtil videre. Der bliver jo ikke skiftet bestik, hver gang en ny gæst tager noget fra buffeten.

Gyrid Lund:

Jeg forstår ikke, hvorfor det er så vigtigt at gå på restaurant og cafe. Jeg tror, det hurtigt kommer til at ligne den gamle hverdag.

Mai Kristiansen:

Jeg er ikke helt tryg - der slækkes alt for hurtigt på “sikkerheden”, når det hele kører igen. Det ses tydeligt i eksempelvis Rema, Lidl osv.

Karina Thomsen:

Jeg er så klar til alt, der åbner. Jeg glæder mig så meget til at komme ud og spise igen. Er slet ikke nervøs.

Bibi Jane Follmann:

Jeg er så klar, og jeg er sikker på, alle gør, hvad de kan, for at opfylde kravene.

Stephanie Sophie Holm Andersen:

Ja - og jeg glæder mig til, at jeg skal ud at spise med tøser, når jeg er færdig med eksamen her 29. maj.

Berit Barrit Kristensen:

Jeg er helt tryg ved at gå ud at spise. Jeg er ikke i tvivl om, at restauranterne har helt styr på det.

Gert Jespersen:

Jeg er på ingen måde utryg. Jeg har fuld tillid til såvel restauratører som danskere i almindelighed.

Annette Laursen:

Jeg vil gerne spise udendørs, men er ikke klar til lukkede rum med mange mennesker. Jeg er dog mere betænkelig ved toiletforholdene diverse steder. Ofte er de små og knap så rene.

Erik Olesen:

Jeg savner naturligvis at spise ude som så mange andre. Jeg føler mig generelt ikke tryg ved det og vil aldrig vælge et sted med buffet på nuværende tidspunkt. Toiletforhold og rengøring indgår også i mine valg. Jeg tager det lidt roligt, der kommer nok et panikagtigt pres på i starten.

Hanne Green:

Det bliver fantastisk dejligt! Jeg glæder mig som mange andre til at have muligheden. Jeg er på alle måder tryg og er sikker på, at alle spisesteder passer godt på os - og vi passer på dem.

Emma-Amulya Mortensen:

Jeg synes, det er så skønt, at restauranter og caféer igen må åbne! Jeg er på ingen måde i tvivl om, at det nok skal gå godt, grundet at vi er så gode til at tage vores forholdsregler og følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Derudover er jeg heller ikke et sekund i tvivl om, at alle caféer og restauranter nok skal følge de retningslinjer, de er påtvunget.

H. Christian Jensen:

Altså jeg synes, det er fint, at Danmark bliver åbnet stille og roligt op. Dog tænker jeg om værtshuse - alkohol ind, forstanden ud - at der skulle de nok have ventet lidt endnu. Jeg synes da bestemt heller ikke, at folk er gode til at holde afstand i supermarkeder mm. Det er lidt som om, at nogle bare tænker: Yes! Nu er Danmark åbnet.

Ona Ina:

Det kommer meget let til at skride, når folk med tiden glemmer alt om forholdsregler. Det er udelukkende forholdsregler, der har klaret os så godt fri indtil videre.

Flemming Jacobsen:

Jeg er 100 procent tryg, om det så er cafe, restaurant eller værtshus/bar/pub. Jeg tror på, at de vil det bedste for deres gæster og ansatte.

Henrik Hjerrild:

På ingen måder. Få nu bare åbnet alt op.

Ole Jensen:

Som kroniker er jeg ikke klar til den hurtige genåbning. Jeg frygter, at alle de hensyn, som folk gennem de seneste måneder er opdraget til, begynder at smutte, når folk kommer i hyggestemning. Det kan sætte en bølge i gang, som vi endnu ikke har set.

Klaus Skjærlund:

Der åbnes op og gøres klar til anden bølge... Hospitalerne er klar!

Laila Mørk Tøttrup:

Tryg!? Jeg var i Rema på Bjerrevej i går og Føtex i dag. Ingen overhovedet overholdt forskrifterne. Det er bare ikke okay. Jeg har et lille barnebarn, der nu er blevet levertransplanteret, og uanset, om jeg beder folk pænt om at holde afstand, får jeg bare en sviner. Jeg vil aldrig gå på cafe mm. Folk er virkelig dårlige til at tage hensyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce