Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Det nytter ikke noget at drive politik gennem et regneark: Vi kan ikke bare tale velfærden op - vi må hæve skatten

"Som folkeskolelærer har jeg de seneste mange år hørt, at jeg blot skulle tale skolen op. Det har desværre ikke medført kortere skoledage, færre test eller flere voksne. Tværtimod skaber vi først forandringer, når vi lytter til de medarbejdere, der står blandt børn og borgere hver dag", skriver Anne Hammer. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

DEBAT: Valgkampen er i fuld gang, og jeg har efterhånden læst og hørt om rigtig meget, der skal tales op i Aarhus Kommune - sygeplejerskerne, pædagogerne, sosu-assistenter, ja selv letbanen skal vi tale op, fordi den efter sigende er bedre end sit rygte.

Det er en meget uheldig tendens, at vi tror, vi løser kommunens udfordringer ved at tale tingene op. Vi får hverken minimumsnormeringer, rimelig løn, færre dokumentationskrav, flere hænder, mere tid til de ældre, kortere skoledage eller bedre uddannelser ved at tale tingene op.

Desværre ser vi store rekrutteringsudfordringer blandt både sygeplejersker, pædagoger og social- og sundhedsmedarbejdere. Det er et kæmpeproblem, som skal løses på andre måder end ved at tale tingene op. Det kræver ganske enkelt, at vi prioriterer et løft af vores velfærd frem for utallige nedskæringer og besparelser.

Annonce

I sidste ende er det børnene i daginstitutionerne, de ældre på plejehjemmene og patienterne på hospitalerne, der betaler prisen, når vi tror, vi kan løse alverdens udfordringer ved at tale en bestemt professions arbejde op.

Vi skal hæve skatten i Aarhus, så vi kan få råd til mange flere velfærdsmedarbejdere, og vi skal sikre langt mere frihed til de ansatte i den offentlige sektor, for det er dem, der arbejder med borgerne, der ved bedst. Og så skal vi rekruttere og fastholde medarbejdere ved at tilbyde dem ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Ganske enkelt.

Jeg er udmærket klar over, at pengene er små, og det er jo gratis at tale tingene op. Jeg mener selvfølgelig også, at vi skal tale pænt om hinanden og hylde velfærdens helte, men vi skal simpelthen også turde tale højt om de udfordringer, der er. Vi underkender fuldstændig de professionelles faglighed, hvis vi ikke lytter til deres beretninger fra dagligdagen, og vi skaber ingen forandringer ved at tegne et glansbillede af deres fag og deres arbejde.

Det er sjovt nok fortsat utrolig prestigefyldt at være bankdirektør til trods for utallige historier om hvidvask, gyldne håndtryk og skandaler, og derfor handler det ikke kun om de ord, vi siger, men også de handlinger, vi foretager os for at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår for offentligt ansatte.

Som folkeskolelærer har jeg de seneste mange år hørt, at jeg blot skulle tale skolen op. Det har desværre ikke medført kortere skoledage, færre test eller flere voksne. Tværtimod skaber vi først forandringer, når vi lytter til de medarbejdere, der står blandt børn og borgere hver dag. Det nytter ikke noget at drive politik gennem et regneark.

I sidste ende er det børnene i daginstitutionerne, de ældre på plejehjemmene og patienterne på hospitalerne, der betaler prisen, når vi tror, vi kan løse alverdens udfordringer ved at tale en bestemt professions arbejde op.Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce