Annonce
Horsens

Det regner hele tiden i Horsens - eller gør det?

Lørdag 16. november var det hidtil vådeste døgn i november. Her faldt der ifølge DMI 12,6 millimeter regn over Horsens. Arkivfoto: Martin Ravn
Der har kun været et enkelt døgn i denne måned, hvor der ikke faldt regn over Horsens, og efteråret har været rekordvådt i hele landet.
Annonce

Horsens: Det regner hele tiden. Eller gør det?

Vi har kigget i DMI's vejrarkiv i perioden 2011-2019, hvor man blandt andet kan se hvor meget regn, der er faldet i Horsens.

Og der er noget om snakken i denne november måned.

Indtil videre har vi kun oplevet ét eneste døgn uden regn i november i år, så billedet af at "det regner hele tiden" har bestemt noget på sig.

Men der er alligevel lang vej til en ny regnsvejsrekord for november. Den ligger tilbage i 2015, da der faldt hele 130,6 millimeter regn i efterårsmåneden, hvilket er usædvanligt højt. 2015 snupper også rekorden som det mest regnfulde år siden 2011. Et år, da der faldt 962,3 millimeter regn over Horsens.

I Horsens er status fredag 22. november 2019, at der er faldet 63,5 millimeter regn i denne måned. Altså næsten præcis halvt så meget som i rekordmåneden for fire år siden. Men der er til gengæld stadig en uge til at indhente rekorden.

Annonce

Et vådt efterår

Er november så den måned, hvor der er faldet mest regn i løbet af 2019?

Her er svaret nej.

Årets vådeste måned var september, da der faldt 143,6 millimeter regn over Horsens, men perioden august, september og oktober var klart den vådeste periode på året, hvor der faldt mellem 91,5 og 143,6 millimeter regn hver måneder. Til sammenligning faldt der kun 12,8 millimeter regn over Horsens i årets tørreste måned, som var juni.

DMI, som har kigget endnu længere tilbage i tiden, varsler et rekordvådt efterår i det ganske land. Torsdag manglede der kun en millimeter vand fra oven, før det tidligere rekord fra 1967 er slået. Og dermed er den rekord vel nærmest hjemme.

Så ja, det er et usædvanligt vådt efterår, der snart er ved vejs ende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce