Annonce
Østjylland

Det sidste postbud lukker og slukker på fredag

Et postkort fra perioden 1900-1910. Foto udlånt af Odder Lokalhistoriske Arkiv
Det gamle posthus ved Løvbjerg skal sælges - fra på mandag skal omdelerne hente dagens post i Postnords nye distributionscenter i Horsens og så køre tilbage til Odder.
Annonce

Odder: Det bliver en vemodig dag, når 11 postbude på fredag 31. maj mødes i det gamle posthus ved Løvbjerg for at begive sig ud på dagens runde. Fra mandag 3. juni skal de i stedet starte deres arbejdsdag i Postnords nye distributionscenter på Kometvej i Horsens.

Dermed slutter en 157 år lang periode, hvor posten er blevet bragt til en eller anden form for lokal bygning, hvor postbudene har sorteret og bragt ud.

- Det er selvfølgeligt sørgeligt, og vi havde da heller ikke armene højt i vejret, da vi første gang hørte om det nye store distributionscenter i Horsens. På den anden side ved vi jo godt, at brevmængden falder støt og roligt. Derfor har vi valgt at tage ja-hatten på og møde ind i Horsens på mandag - også selv om vi får 34 km på arbejde fremover, siger omdeler og sikkerhedsrepræsentant Tonny Christensen fra den snart hedengangne afdeling i Odder.

De ansatte på Odder Postkontor anno 1919. Foto udlånt af Odder Lokalhistoriske Arkiv
Annonce

Flytter med

Den positive tilgang til fremover at skulle starte sin arbejdsdag i Horsens for at køre tilbage til Odder med breve og pakker bekræftes af Tommy Hundevad Andersen, Postnords distributionschef i Sydøstjylland.

Han fortæller, at af de 11 omdelere i Odder har én valgt at stoppe på grund af alder, en anden flytter efter eget ønske til koncernens afdeling i Aarhus, og de resterende ni rykker til Horsens.

- Jeg er superglad for den måde, de ansatte i Odder er gået til flytningen på, men de kendte jo også vores planer. Og der er også fordele ved det, idet de nu kommer til at arbejde i spritnyt distributionscenter, som de selv kan være med til at præge sammen med cirka 140 nye kolleger, siger Tommy Hundevad Andersen, der glæder sig over, at de ansatte i Odder slutter epoken i Nørregade med en fest lørdag 1. juni.

Den skal selvfølgelig holdes i de gamle lokaler, som i årevis har været deres arbejdsplads. Den bygning sættes nu til salg.

Flytningen af arbejdsplads for de lokale omdelere får ingen betydning for borgerne i Odder Kommune. De kan stadig hente og sende pakker i postbutikken i Løvbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Nej tak til tobak i skoletiden

Aarhus

Efter coronaudbrud: Somaliske foreninger lukker ned for al aktivitet

Annonce