Annonce
Sport

Det sidste punktum blev sat: Klart AGF-nederlag i Parken

En skuffet Niklas Backman efter det klare nederlag til FC København. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix

AGFerne kom til kort - fysisk, som spillemæssigt - da de fredag aften tabte Europa Playoff-finalen i Parken til FC København med 1-4. Dermed brast drømmen om en tur ud i Europa efter sommerferien, men det ændrer ikke på, at David Nielsens spillere har leveret et mere end godkendt forår.

FODBOLD: Det var så det. Sæsonen 2017/18 sluttede for AGF i Parken med et nederlag på 1-4 i Europa Playoff-finalen til FC København. Så tæt på en billet, og så alligevel så langt fra.

I fraværet af ikke helt ubetydelige profiler - anfører Pierre Kanstrup, Mustafa Amini, sæsonens to mest målfarlige AGFere i Tobias Sana og Martin Pusic samt Mustapha Bundu - havde århusianerne det yderst svært mod hjemmeholdets fem danske VM-emner - heraf fire i startopstillingen - Paraguays stærkeste mand, Federico Santander, og de øvrige dyrt indkøbte stjerner hos de detroniserede danske mestre.

De bed fint fra sig Fredensvangs udvalgte, det var slet ikke det: De mødte bare et bedre mandskab på dagen, et rutineret ét af slagsen, internationalt gearet, der ville det lidt mere, kunne meget mere, ja, bare spillede på et højere niveau hele vejen rundt. Derfor tabte AGF med 1-4 og fik slukket drømmen om et europæisk eventyr efter sommerpausen.

Som forventet?

Tja. De kom jo med masser af selvtillid, ranke rygge og alt det der jazz, AGFerne, efter et forår, hvor de set over alle kampe i Superligaen havde hentet lige så mange point som Ståle Solbakkens flok, men på baggrund af de seneste ugers mange intense opgør mod både OB og Sønderjyske, skadessituationen in mente, var det en flok trætte, noget slidte spillere, der gav sig til at græsse i nationalarenaen.

Det ville de ikke indrømme inden de 90 minutter. Men Det kunne ses. Koncentrationen svigtede i alt for mange momenter, fejlene store, ikke små, og det slipper man ikke ustraffet fra mod FC København, uagtet deres ikke videre succesfulde sæson.

Der var Jesper Juelsgårds uprovokerede pasning lige i fødderne på en modstander, der førte til det første mål. Der var rendyrket kommunikations-sammenbrud, kludder i samtlige aftaler, ved hjemmeholdets scoring til 2-1 efter hjørnespark. Og der var Dino Mikanovic' indkast lige hen til en FCKer, der få sekunder efter fik nettet til at blafre igen, ligesom der ikke blev sat den nødvendige tackling ind, inden Viktor Fischer blev spillet helt fri ved det endelige knockout-slag.

Annonce
David Nielsen, cheftræner AGF, havde håbet, at AGF kunne tage det sidste stik i PArken, men hjemmeholdet var en alt for stor mundfuld. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Hyldest til begge hold

Og det var forskellen på det to hold denne fredag aften. De uprovokerede fejl. Dem bød Fischer og co. ikke ind med.

Kun ved Jens Stages udligning til 1-1 kiggede de senere vindere fodbold, og selvom de appellerede kraftigt for offside - de havde faktisk en sag - lavede det ikke om på, at AGF kom alt for nemt til den scoring.

Det smurte for en kort stund opgøret ind i lidt spænding, og med næsten 2500 AGF-fans i ryggen, var der da minutter, hvor man tænkte "måske". Det blev ved en strøtanke.

Det kunne være blevet til mere i begge ender, for der var chancer nok. Bror Blume med den største af århusiansk islæt, fik sit forsøg i helt fri position blokeret på stregen, og ellers var det primært københavnerne, der burde have lagt yderligere på slutresultatet, havde Viktor Fischer, Pieros Sotiriou - ramte overliggeren to gange - og Robert Skov været bare lidt skarpere.

Så kunne sæsonen resultatmæssigt være endnu mere grimt for gæsterne fra det jyske fastland, end den faktisk gjorde, selvom 1-4 lugter da lugter af afklapsning.

De lagde sig nu aldrig ned, AGF, spillede med til det sidste, kom fortsat til muligheder, løb sæsonens sidste meter, delte de sidste albuer ud, men fejlene kunne de ikke slippe af med.

Det var derfor også helt fortjent, at det var dem i hvidt, for AGF spillede i blåt, der kvalificerede sig til Europa. Superligaens nummer fire viste sig stærkere, et niveau, måske to bedre end nummer syv.

Sådan skulle det vel også være, hvis man sammenligner lønsedler og vinderkultur og antallet af landsholdsspillere og stort set alt andet omkring de to klubber.

16.379 kiggede på i Parken, og i begge lejre hyldede supporterne efterfølgende deres respektive helte. AGFerne, skuffede som de var, blev klappet ned i omklædningsrummet af den store skare århusianske fans, der slugte det klare nederlag, takkede for et løfterigt forår, blev hængende, sang, klappede længe efter slutfløjtet. Klasse.

Og i den anden ende af katedralen, bag det andet mål, har man vel aldrig set et FC København-mandskab blive hyldet på den måde for at ende som nummer fire og med det yderste af de velholdte negle at flyve ud på kontinentet. De var glade - med måde. Lettede over at undgå den totale fiasko.

Tak for denne sæson. Over and out fra Østerbro, København.

Martin Spelmann og holdkammeraterne sled og slæbte, men var hele tiden et skridt efter FCK-spillerne. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
FC Københavns offensive spillere var i hopla fredag aften i Parken. Fire mål indkasserede AGFerne. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Nyt fælleshus i Frydenlund

Aarhus er et populært sted at bo, og i det store område Hasle-Møllevang flytter flere og flere familier ind. Ceres-byen har allerede øget antallet af boliger, og inden længe omdannes også det tidligere amtssygehus til især familieboliger. Derfor er vi glade for, at vi kan skabe et fælleshus i området ved at omdanne den tidligere skole i Frydenlund til et nyt idræts-, børne- og sundhedshus. Huset bliver et samlingspunkt for utrolig mange borgere, hvor du kan få sundhedspleje og vuggestue- og børnehaveplads til de yngste. Samtidig fortsætter en lang række folkesundhedstilbud, som ikke kun er for områdets beboere men tilbud til alle århusianere. Desuden vil skolens tidligere idrætsfaciliteter kunne bruges af foreninger og frivillige og kan kombineres med de andre tilbud. Vi håber ikke mindst, at huset også er attraktivt for en kommende lægepraksis, ligesom vi har set det i Børne- og Sundhedshus Vest, hvor de forskellige tilbud har god gavn af hinanden. Frydenlund bliver derfor et godt eksempel på en aktiv by, hvor borgerne kan skabe et godt liv sammen. Huset vil give en nærhed til en lang række kommunale tilbud, men det vil også kunne blive brugt af de mange aktive borgere i og omkring Frydenlund til at skabe fælles aktiviteter og blive et samlingspunkt. Byrådet skal godkende vores plan i slutningen af november, og så håber vi, at omdannelsen af Frydenlundskolen vil betyde, at borgerne får adgang til fritidsaktiviteter, sundhedsplejen og børnepasning i nærmiljøet, og alle århusianere fortsat har let adgang til de mange sundhedstilbud.

Annonce