Annonce
Østjylland

Det sidste vælgermøde afholdt: Dette ville borgerne i Brædstrup have politikernes svar på

Der er nok at vælge imellem. Flere af politikerne ved vælgermødet i Brædstrup sparede ikke på valgmaterialet på tilhørernes borde. Foto: Michael Svenningsen

En mulig lukning af Våbenholmsvej samt oprettelsen af en whisteblowerordning blev sat på dagsordenen, da borgerne i Brædstrup mødte politikerne søndag eftermiddag.

Annonce

Brædstrup: Blot halvandet døgn, inden valgstederne åbner tirsdag morgen, mødte ca. 55 borgere i Brædstrup et panel af politikere, som de diskuterede både lokale og mere overordnede forhold med.

Til vælgermødet, som blev holdt på Pejsegården, deltog bl.a. en borger, der bor tæt på Våbenholmsvej ved Føvling. Han stillede sig uforstående over for, hvordan politikerne kan overveje at lukke den offentlige vej efter et ønske fra ejeren af Mattrup Gods.

- Flere af jer har nævnt, at I gerne vil bevare de skønne naturområder i og omkring Brædstrup. Hvordan gør I det ved at forære den fantastiske vej væk? Og hvilken besparelse er der ved at gøre det?, blev der spurgt.

Ellen T. Schmidt (S) fortalte, at hun støtter, at vejen lukkes for bilister.

- Man skal stadig kunne gå på vejen, og jeg var ikke klar over, at forslaget også betyder, at man ikke kan ride på den. Sagen ligger igen ved teknik- og miljøudvalget, som evt. ændrer på det. Besparelsen går på, at vi ikke skal bruge penge på snerydning af vejen, forklarede Ellen T. Schmidt.

De sad i panelet:

Jørgen Korshøj (V)Ellen T. Schmidt (S)

Dan Ingemann Jensen (LA)

Anni Jakobsen (DF)

Flemming Ejlersen (K)

Paw Amdisen (SF)

Dorte Normann (Mdf)

Allan Skou Larsen (Enhl)

Morten Kaj Degnebolig (Alt)

Sinnet Ellehauge Haag (R)

Ved vælgermødet på Pejsegården blev der både diskuteret helt lokale forhold i Brædstrup, men også mere overordnede forhold som f.eks. forhold for plejefamilier, inklusion og behovet for en whistleblowerordning. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Der er ingen besparelse i at lukke vejen

Venstres Jørgen Korshøj undrede sig over, at sagen har været så længe undervejs - og især, at den ikke var på dagsordenen til teknik- og miljøudvalgets møde i tirsdags.

- Venstre har stemt imod lukningen af vejen fra dag et og vil blive ved med det. Det kan ikke nytte, at vi i budgetaftalen for 2018 siger, vi gerne vil have mere natur og så vælger at lukke vejen. Der er ingen besparelse i det, for det er en kategori fem vej i forhold til snerydning, så sneen når at smelte af sig selv. Sagen blev pillet af dagsordenen for to måneder siden og var ikke på vores møde i tirsdags. Nu kommer den først på, når valget er overstået, pointerede Jørgen Korshøj.

En anden sag, som ikke specifikt har noget med Brædstrup at gøre, blev grundigt debatteret. Det var behovet for en whistleblower-ordning, hvor kommunens ansatte kan fortælle om kritisable forhold. Spørgsmålet blev bragt på banen af Finn Thagaard, som er far til Rikke Thagaard, der var én af de ansatte, som blev fyret på plejecentret Gefionshave i Horsens.

Blandt politikerne var der umiddelbart ingen modstandere af en whistleblower-ordning.

Det sagde de også om en whistleblower-ordning:

Jørgen Korshøj (V): En whistleblower-ordning er en skidegod idé. Der er ansatte i systemet, som godt kan se, at tingene kan gøre anderledes. Paw Amdisen (SF): Jeg vil gerne have en whistleblower-ordning. At der er behov for det, er et symptom på, at systemet er presset for hårdt.

Ellen T. Schmidt (S): Jeg kan ikke acceptere, at der er mennesker ansat i Horsens Kommune, som ikke tør sige, hvis noget er galt.

Allan Skou Larsen (Enhl): Du gør demokratiet en stor tjeneste ved at rejse sådan et sag på det her møde. Det er uvurderligt, at vi får talt om det.

Dorte Normann (Mdf): Siden jeg kom i byrådet, har jeg haft min egen ordning. Alle kan ringe eller maile til mig, og så tager jeg deres problemstillinger op, når jeg kan.

Anni Jakobsen (DF): Vi har hørt historier om ansatte, der bliver presset i mange år. Alligevel bliver de besvaret med mere kontrol. Kom med en whistleblower-ordning.

Flemming Ejlersen (K): Jeg kan sige ja tak til den ordning på partiets vegne.

Jørgen Korshøj (V) argumenterede bl.a. for sin modstand imod lukningen af Våbenholmsvej. Foto: Michale Svenningsen
Annonce

Vælger Horsens fra

Morten Kaj Degnebolig (Alt) fortalte, at hans kone er hjemmesygeplejerske, og at hun og andre af hendes kolleger bevidst har valgt Horsens Kommune fra som arbejdsplads.

- De vil ikke arbejde i Horsens, fordi forholdene er for presset. Mit indtryk er, at det er det samme for sosu-assistenter og andre fag. Det skal vi gøre noget ved, og jeg kan også støtte en whistleblower-ordning, sagde han.

Også bl.a. Radikale Venstre og Liberal Alliance bakkede op.

- Hvad kan der være af argumenter imod en sådan ordning?, lød det fra Sinnet Ellehauge Haag (R), mens Dan Ingemann Jensen (LA) sagde:

- På et andet møde tidligere i dag mødte vi en skolelærer, som ikke turde sige sit navn og arbejdssted af frygt for at blive fyret. Hvis der virkelig er medarbejdere i Horsens Kommune, som er utrygge ved at være kritiske, må vi gøre noget, fastslog Dan Ingemann Jensen.

Ca. 55 borgere var mødt op til vælgermødet, der blev arrangeret af Liberal Alliance, men hvor alle partier var inviteret. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smittetallet skal bankes ned i Aarhus: Kommunens våben er masser af detaljerede data

Sport

Diego Maradona er død af hjertestop

Aarhus

Stabilt men alt for højt: Corona-smitten har stadig godt fat i Aarhus

Annonce