Annonce
Mærk Aarhus

Det skal være en luksus oplevelse

Foto: Mærk Aarhus
Det handler ikke bare om babytøj eller babytilbehør. Heller ikke kun om tøj til de lidt større børn. Det handler om den gode, den ægte oplevelse. Det handler om, at kunderne skal ses, de skal have hele pakken – og lidt til

”Hej, velkommen. Må jeg byde dig en kop kaffe?”

Det er det, der møder dig, når du kigger ind i butikken Luksusbaby på Ryesgade i Aarhus. Måske har man tid til kaffe, måske har man ikke. Måske har man lille Bebs eller måske lidt større Jens med. Lille Bebs kan naturligvis både blive ammet og skiftet i butikken, mens Jens kan sidde ved tegnebordet og fordybe sig lidt, hvilket kan give mor lidt tid til at snuse rundt på hylderne.

Magasinet Mærk Aarhus møder den ene del af ejer parret bag de to fysiske butikker samt webshoppen Luksusbaby.dk, Morten Grabowski Kjær, som på sit køns vegne ydermere fortæller, at der er rig mulighed for, at far kan blive placeret uden for butikken med kaffe og eventuelt barnevogn, mens mor shopper.

- Det er sådan, verden ser ud. Det er som oftest kvinderne, der shopper. Det har vi bare valgt at arbejde ud fra, lyder det fra Morten, som ser, at det hele bare går lettere, hvis man ser på at dét er et faktum. Selvfølgelig møder vi også far i butikken, og ham sørger vi også for, og har får alt den hjælp han behøver, og mere til. Han skal også føle oplevelsen i at handle i en butik, hvor vi netop har fokus på den samlede oplevelse. Måske han også bare af sendt i byen – så hjælper vi med resten.

Hvordan gør man?

Selv er Morten og hans hustru, Ann-Louise, forældre til tvillinger. De mødte verden i 2013.

- Det var en stor glæde, at vi skulle være forældre, fortæller Morten med et smil og fortsætter:

- Da vi fandt ud af, at der var to på vej, fornemmede vi en eller anden form for panik ... Hvordan er det lige med vores setup? Kan vi det? Det koster jo dobbelt.

Det var nogle af de mange tanker, parret gjorde sig, indtil tanken om, at man jo da selv kunne sælge børnetøj og dermed vælge alt det bedste – til en bedre pris, meldte sig. Webshoppen Luksusbaby.dk blev født i 2014 med hjemmebane i Aalborg.

- Vi satte tingene i værk. Men intet blev gjort halvt. Ann-Louise valgte med hjertet det bedste af det bedste, og vi fik opbygget en webshop. Men det skulle ikke bare være en webshop. Det skulle være service af den bedste rang.

Alle detaljerne

I 2016 blev dørene slået op til Luksusbaby i Aalborg centrum. Butikken består til fulde af den ånd, som kunderne allerede kender fra Luksusbaby.dk, og den røde tråd, der gennemsyrer service, åbenhed og inspiration. I 2020 åbnede søsterbutikken i Aarhus, og det er bestemt ikke planen, at det stopper her.

- Det går godt. Vi er meget taknemmelige over den opbakning, vi har fået. Der er ingen tvivl om, at der er et behov.

Navnet Luksusbaby er der ingen grund til at spørge til. Det giver sig selv, når man træder ind i butikken. Her er alt lækkert. Det er blødt. Det er kvalitet. Sødt. Rart. Praktisk. Godt. Der er tænkt over detaljerne. Intet er overladt til tilfældighederne.

I dag er der to butikker og en webshop, men idéerne er mange.

- Der kommer uden tvivl flere butikker til. Andre byer er fristende. Vi skal finde de rette placeringer, og vi erkender da også gerne, at vi kigger ud over landegrænsen, lyder det.

Det bedste

- Det skal være en oplevelse. Ikke bare en indkøbstur. Ikke bare noget ned i en kurv. Der skal være noget at komme efter. Forkælelse. Vi skal kunne så meget mere i den fysiske butik, end vi kan online, mener Morten.

- Der manglede noget. Det var derfor, vi åbnede. Vi kunne ikke gå et sted hen og finde det, vi ville have. Der var næsten for meget at vælge mellem og for mange steder. Vi ville gerne kunne gå et sted hen og finde det mindre udvalg, hvis vi vidste, at dem, der havde foretaget et valg, for at vi skulle kunne vælge mellem noget, havde været grundige. De havde allerede valgt de fem bedste modeller af en given vare, så vi blot skulle kigge på, hvilken en vi bedst kunne lide. Det er det, vi har gjort. Man skal ikke nødvendigvis kunne vælge mellem 20 barnevogne. Fem er fint. Hvis alle er af god kvalitet. Det gør det lettere. Mere overskueligt.

Luksusbaby og tweens

Det er ikke baby det hele. Underetagen er indrettet til de større børn, ja, faktisk helt op til 16 år.

- Det var egentlig ikke vores tanke fra start, men når vi nu alligevel forkæler de små, så skal der da også være noget for de større. Igen handler det om, at vi forsøger at gøre det nemt for familien.

Store og små. Igen er der tænkt over det.

Det lille tegnebord i midten af butikkens første sal er optaget – og eftertragtet. De små vil gerne tegne. Her er der plads til fordybelse. Jo mere der bliver tegnet her, jo mere tid har mor til at handle. Og omvendt. Jo mere mor handler, jo mere tid får den lidt større Jens fra før til at tegne.

Lige om lidt

Lige om lidt sker det igen. Ann-Louise og Morten skal være forældre. En lille ny kommer til verden til januar. Ikke tvillinger denne gang – og denne gang er der vist styr på al babygrejet.

Ann-Louises tredje barn og Mortens fjerde ser verden i det nye aår. En sand luksusbaby. Verden ser en smule anderledes ud, end da tvillingerne med navnene Noor og Naia blev født. Dengang var mor butikschef i Hobro, og far var politimand. I dag handler alt om børn, kvalitet, service. Om at tage det hele et skridt længere. Om at skabe og give oplevelser – til store og små.

- Vi glæder os meget, siger Morten med et smil.

- Og det giver os lige muligheden for igen at tænke, hvad vi selv ville vælge – og sørge for, at alt det bedste er på vores hylder, afslutter han.

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv