Annonce
AGF

Det stabile AGF-forsvar skal findes frem igen

Den århusianske defensiv skal have genfundet sin stabilitet, lyder det fra AGF-lejren. Foto: Ole Nielsen
AGF-keeper Aleksandar Jovanovic og højrebacken Alexander Munksgaard mener, at holdet skal blive bedre til at forsvare sig som en samlet enhed. Sker det, skal pointene nok begynde at komme igen.
Annonce

FODBOLD: Han sad længe i den ene udskiftnings-boks. Nogle gange med telefonen helt op til øret. Andre gange kiggede han bare ud på grønsværen i et forsøg på at forstå den kamp, han lige havde været en del af. AGF havde alle muligheder for at give det rekordstore publikum den sejr, de var kommet for at få, men stod alligevel som det tabende hold til allersidst.

- Vi var foran to gange og havde kampen lige hvor vi gerne vil have den. Det var i hvert fald den følelse, som vi løb rundt med inde på banen. Vi havde nogle problemer med Silkeborg, hvor jeg føler, at de fik kombineret sig igennem midten og fik skabt overtal forskellige steder på banen og blev ved med at presse på. Vi kom til at stå lidt lavt i perioder, og det var ærgerligt. Det stabile forsvar, vi har haft over en lang periode i AGF, blev afløst af en følelse af, at vi ikke stod så solidt, som vi tidligere har gjort, fordi målene blev ved med at komme, sagde AGFs højre back Alexander Munksgaard efter kampen.

Den følelse var målmand Aleksandar Jovanovic enig i.

- Vi skal blive bedre til at forsvare os som et hold. Det er ikke bare én person, men hele vejen rundt, at vi skal blive defensivt bedre til at forsvare os. Det var skuffende at tabe kampen på denne måde, når vi skabte så mange muligheder, sagde målmanden og fortsatte:

- Vi skal kæmpe mere for hinanden, slås for hinanden i forsvaret. Vi skulle have lukket kampen ved 3-2, men det er vores defensiv, vi skal se på. Vi skal forsvare os langt bedre end vi gjorde i dag, sagde han.

Alexander Munksgaard er dog sikker på, at AGF har værktøjerne til at finde tilbage til det spor.

- Hvis vi finder tilbage til at stå kompakt og forsvare os som et hold, og samtidig skaber de chancer, der skal til, så lukker vi også kampene tidligere, sagde forsvarsspilleren.

- Jeg føler lidt, at vi står med den samme fornemmelse, som vi havde efter pokalkampene, hvor vi ikke gjorde det hele fuldt ud som hold. Silkeborg havde ikke vundet en kamp før i dag og kunne tage til Ceres Park og spille uden følelser eller hæmninger, men bare spille frit. De satte bolde på spil inde centralt og ramte nogle medspillere og slog nogle afleveringer, som de ikke havde slået, hvis de havde fået nogle andre point på kontoen. Det gjorde, at de kunne spille langt mere frit, mens vi spillede lidt mere med håndbremsen trukket, sagde han.

Annonce

Vild kamp

Cheftræner David Nielsen lagde ikke skjul på, at det blev en vild kamp mellem to hold, der jagter mål.

- Silkeborg er et hold, der bare satser alt. De skal frem og score nogle mål og spiller generelt ekstremt offensivt. Det betyder, at de giver chancer væk, men de er også selv farlige fremad banen, og boksekampen i de to felter tabte vi i dag. Det kan godt være, at vi var for offensive, men vi går efter at vinde på hjemmebane. Vi er også et hold, der vil frem og score mål. Vi forsvarede enkelte situationer lidt dårligt, men vi havde nogle muligheder på 2-1 og på 3-2, som vi gerne ville have scoret på, sagde træneren.

Hvilke situationer var det, at du gerne havde set, at I havde tacklet bedre defensivt?

- Det er de situationer, hvor de er ganske få folk fremme, hvor vi skal kunne afvise det bedre end vi formåede i dag, sagde David Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce