Annonce
Østjylland

Det syder af innovation

Projektugen har skabt stort engagement, og i går var der koncentration, da minister Morten Østergaard var igennem direkte via Skype til Odder Gymnasium. Foto: Bollerup

Alle 2.g elever fra Odder Gymnasium arbejder i denne uge med et innovationsprojekt om Fremtidens By – mere konkret, fremtidens Odder.

Alle 2.g elever fra Odder Gymnasium arbejder i denne uge med et innovationsprojekt om Fremtidens By – mere konkret, fremtidens Odder.

Annonce

I dag kåres de bedste forslag efter, at hver klasse har indstille to af deres egne som kandidater. Et dommerpanel med en repræsentant for Undervisningsministeriet samt Uffe Jensen fra Spektrum står for udvælgelsen.

De vindende team skal både fremvise gode takter i 'faget' almen studieforberedelse, hvor eleverne som udgangspunkt skal inddrage to fag. Og så skal eleverne innovation-projekter have fødderne plantet i virkeligheden.

Ministeriet medvirker, fordi Odder Gymnasium er blandt 36 gymnasier, der deltager i et udviklingsprojekt for faget almen studieforberedelse.

Det har eleverne så koncentreret sig om i hele ugen med innovation som omdrejningspunkt og 'Fremtidens Odder' som tema.

Mandag gav borgmester Elvin Hansen og direktøren for udviklingOdder, Karsten Geertsen, begge et oplæg.

I går havde eleverne så en direkte dialog med ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard (R) via Skype.

På et tidspunkt brast internetforbindelsen, og ministerens stemme begyndte at falde ud, før den helt forsvandt - først til elevernes fnis, sidst til elevernes klap. Men efter et nyt opkald, var der stabil forbindelse.

Morten Østergaard foldede sig ud om regeringens visioner og Danmarks behov for inovation.

Malte Ernstsen fra 2. i dristede sig som eneste elev til at stille et spørgsmål direkte til Morten Østergaard. Han ville gerne vide, hvad regeringen konkret har sat af af penge til innovation, og hvordan det er muligt at se disse penge udmøntet lokalt, også i Odder.

»Innovation og ideer opstår jo ofte i mindre virksomheder, det er ikke Staten. Derfor ville jeg gerne høre, hvor vi kan se innovations-pengene i vores hverdag,« forklarede Malte Ernstsen.

Morten østergaard forsikrede, at der går mange innovationpenge til Østjylland, han kunne dog ikke på stående fod præcist pege på projekter i Odder. Gymnasiets vicerektor Susanne Jensen har været tovholder på ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bil brød i brand på tankstation

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Aarhus For abonnenter

Beredskab er aktiveret på hospital i Skejby: - Vi er parate til coronavirus

Annonce