Annonce
Debat

Det tåbeligste af alt er at lære de unge at frygte fremtiden: Der er ingen livskraft i pjækkende skoletøser og hængende mundvige

"De nuværende voksengenerationer skal aldeles ikke luge alt ukrudtet på ungdommens livsvej væk! De skal gøre den opvoksende ungdom det klart, at livet altid kan finde på at opstille problemer, og at der er meget andet og mere væsentligt i livet end likes på de asociale medier", skriver Uffe Lindum. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DEBAT: Kære Charlotte Green i Favrskov, når De i Deres indlæg i Århus Stiftstidende 4. oktober skriver om, hvad de ældre generationer skylder de kommende, er De temmelig vild på kareten.

De nuværende voksengenerationer skal aldeles ikke luge alt ukrudtet på ungdommens livsvej væk! De skal gøre den opvoksende ungdom det klart, at livet altid kan finde på at opstille problemer, og at der er meget andet og mere væsentligt i livet end likes på de asociale medier.

Samme opvoksende ungdom skal selvsagt sættes i stand til selv at klare sine fremtidige problemer, da man nu engang må regne med, at mor og far er lige så dødelige som alle andre, og at de på et tidspunkt ikke længere er her til at spille curling. Det skulle man måske også lige i forbifarten lære bemeldte forældre.

Annonce

Mange forældre og lærere gør i disse år flere generationer en gedigen bjørnetjeneste ved fortrinsvis at opdrage og undervise dem under den bekvemme (klima)bekymrings påtrængende stjernetegn, hvilket med megen sikkerhed vil gøre den allerede nu velkendte rådløshed og (selv)opgivelse til et deprimerende ringe livsgrundlag.

Det, det drejer sig om for jer politikere, er ikke at skaffe jer selv salig sikkerhed i verdensfrelsens luftige obligationer, men at gøre noget for mennesker her i jordhøjde.

Jeg kan ikke selv prale af jubeloptimistiske barneår så sandt, som mine fem første skoleår på Læssøesgades Skole i Aarhus var en ørkenvandring i konstant mobning. Men modsat af, hvad jeg frygtede, gjorde samme mobning mig langsomt, men sikkert til en fighter, omend jeg ikke vil påstå, at det er min foretrukne universalmetode; end ikke i dag, over 70 år senere, kunne jeg drømme om at række mine daværende mobbere hånden.

Men at fastholde nutidens forældregeneration i curling-mode og at skole ungdommen i at frygte fremtiden er dog det tåbeligste af alt.

Prøv at få det til at slå rod i Det Konservative Folkeparti, Charlotte Green, at der er mere livskraft i Gustav Wieds og Lise Nørgaards bøger end i pjækkende skoletøse og klimafrådende folketingsmedlemmers hængende mundvige.

Det, det drejer sig om for jer politikere, er ikke at skaffe jer selv salig sikkerhed i verdensfrelsens luftige obligationer, men at gøre noget for mennesker her i jordhøjde. Jeg har lidt mere end en anelse om, at den metodik har mere at byde på.Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Debat

Stødt på manchetterne foran tv-skærmen: Hvorfor gør man grin med alvorlige sygdomme?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv

Annonce