Annonce
Aarhus

Det vestlige Aarhus hærget af bilbrande i nat: Mindst syv biler udbrændte

En bil udbrændte natten til søndag på Sandkåsvej i Aarhus V. Foto: Christian Dahlerup

AARHUS: To bilbrande lørdag aften og søndag nat i det vestlige Aarhus endte med at sprede sig til adskillige andre parkerede biler, hvoraf flere udbrændte.

Første brand blev anmeldt lørdag cirka klokken 23.40. Her lød meldingen, at der var brand i en bil på Sandkåsvej i Århus V.

Bilen der var i brand udbrændte. Samtidig forårsagede bilbranden desuden skader på mindst to-tre andre biler, der holdt parkeret ved siden af.

Cirka en timer senere - natten til søndag klokken 00.50 - var den så gal igen. Her lød anmeldelsen på en bil i brand på Langkærvej i Tilst.

- Bilbranden spredte sig til flere andre parkerede biler, hvoraf mindst fem udbrændte, fortæller vagtchef Peter Hunniche hos Østjyllands Politi til Århus Stiftstidende.

Andre parkerede biler blev derudover brandskadede. Det drejer sig om mindst seks biler, men da branden fandt sted om natten, kan dagslyset godt afsløre endnu flere biler med skader, vurderer vagtchefen.

Annonce
Bilen på Sandkåsvej blev efterfølgende hentet ind til videre undersøgelser. Foto: Christian Dahlerup

Bilbrandene undersøges nærmere

Brandårsagerne på disse bilbrande er søndag morgen fortsat ukendte. Men der er ikke noget, der entydigt peger i retning af, at brandene er påsatte, forklarer Peter Hunniche.

Der bliver lavet en nærmere undersøgelse af brandstederne søndag.

En af bilerne, der holdt ved siden af den udbrændte på Sandkåsvej, slap ikke uden skader. Christian Dahlerup
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce